Viktoria

Kategorier:

Fönster : Ncs 9000-n

Vi håller på att bygga nytt och har nu kommit till vilken färg vi ska välja på huset. Huset är en enplansvilla med svart tak,svarta fönster och svarta plåtdetaljer. (Ungefär som bifogad bild) Är ute efter en mellangrå där på fasaden, funderar på 3502-y Eller 2502-y?. Vill inte att den upplevs varken kall eller varm. Vill att foder, vindskivor ska vara i en ljusare grå för ett harmoniskt intryck. Vilken skulle man kunna tänka sig där? Är även ute efter en mörkare dörr färg till pardörren, kan man tänka sig 6500-n? Eller kommer de se konstigt ut mot övriga Varmare färger?

23/05/2019 10:53:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Viktoria

Alla färger blir ljusare utomhus än inomhus. 3502-Y och framför allt 2502-Y blir ljusgrå utomhus. Provmåla på en stor skiva JOTUN 1032 Grå Harmoni (S3502-Y) och en något varmare grå  JOTUN 0394 Varmgrå till fasaden. Betrakta dem på lite avstånd. Färger tenderar även att bli kallare utomhus än inomhus så kanske blir det bättre med Grå Harmoni. 

Om man vill ha en modern look kan man med fördel måla detaljer i samma färg som fasaden. I annat fall, om man vill ha lite kontrast, väljer man en vit färg till detaljerna tex  JOTUN 1001 Eggvit eller en ljusare grå som du nämnde men då skulle jag välja  JOTUN 1391 Ljus Antikgrå till fasad i Grå Harmoni och  JOTUN 1016 Blek Sand till fasad i Varmgrå för att det ska synas. Dörren bör var helt svart,  JOTUN 9938 Naturligt Svart, för att få ett harmoniskt intryck.

Till fasaden använder du vår ny fina  DEMDIDEKK Infinity och dörr i  DEMIDEKK Ultimate Fönster.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Jag tror vi kommer provmåla i fasaden grå harmoni samt foder i ljusantikgrå. Vilken terasslasyr skulle du rekommendera? Passar naturlig silvergrå? Skulle man kunna tänka sig en grön pardörrar i Ncs6005-G50Y. (Ungefär som jag tror herrgårdsgrön är)

23/05/2019 20:38:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Viktoria

Dörren fungerar bra men igen, viktigt att provmåla även dörrens färg och jämföra med fasadfärgen.

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Terrassen kan laseras med  DEMIDEKK Terrasslasyr i 9710 Terrassgrå eller :90001 Fjällbris. Provmåla på en spillbit och se hur skillnaden blir mellan en och två strykningar.

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top