Marianne

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : s0502-y (stockholmsvit)

Hej! Jag behöver hjälp med färg på väggar i en hel lägenhet. Jag är trött på vita väggar och vill ha ett ljust beige(inte gult) varmt intryck som inte tenderar att gå i rött eller blått. Kök och vardagsrum i öppen planlösning ligger i soligt sydvästläge, två sovrum mot nordost. Jag har tittat på Mild eller Eggvit för köksvägg, eller möjligen Space (är dock rädd att denna blir för mörk) Jag lutar åt Mild i sovrummet. Eventuellt kan Soft touch kan vara något för sovrummet, Nu har jag tittat på så många snarlika färger så jag är vimmelkantig. Behöver lite handfasta råd. Stort tack på förhand

25/05/2019 07:31:31

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Lite osäker på dina köksluckor. Du skriver att de är i kulören 4005-Y50R men har angivit ovan 2005-Y20R. Har du möjlighet att kolla och återkomma så hjälper jag dig vidare från det. På återhörande.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Förlåt! Koden är NCS S 2005-Y20R på köksluckor. Med vänlig hälsning Britta

27/05/2019 09:22:07

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Marianne

Så bra, då vet vi  LADY 1275 Mild kan eventuellt dra lite åt lila mot dina snickerier. Välj hellre  LADY 10678 Space  mot dina köksluckor.  LADY 10290 Soft Touch blir superfint i sovrum. Glöm inte provmåla.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance. matt.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack för alla snabba svar och en ovärderlig service:) Jag har nu provmålat med space och soft touch. Space blev för mörk samt för dämpad. Soft touch blev för persika/rosa. Jag provade även soothing beige (för mörk o dämpad) och tidlös (för grå). Jag har även provmålat Kokos som har rätt ljushet och funderar nu på att ha den till alla rum. Snygg färg! Tror du det fungerar? En fundering jag har är om det går att hitta en något varmare ljus beige än kokos som ändå går med mina köksluckor (s2005-y20r) och snickerier i bomull? Eller om kokos blir bäst. Stort Tack på förhand!

02/06/2019 16:54:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 1931 Kokos blir fin. Du kan även kika på  LADY 10580 Soft Skin som är rosa men mer gråaktig och dämpad än Soft touch.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top