Eva

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: -

Angränsande rum: Naturen, dvs mycket grönt. Stugan är gul på utsidan.

Möbler/köksluckor etc.: -

Tak: Det var frågan

Hej, jag har en liten kolonistuga, 12 kvm. Taket är inte platt utan spetsigt, samma form som på utsidan om det blir begripligt, med en tjock balk i mitten uppe. Nu är både väggar och tak i obehandlat trä (ev lack från-79). Jag har fått för mig att jag vill måla taket himmelsblått. Skulle det bli helknasigt? Och vad skulle jag då välja för väggarna? Vitt och blått kan bli lite kyligt, men det finns nog inget alternativ? Beige? Grå? Jag vill inte ha för mycket färg utan vill ge en illusion av att vara utomhus under bar himmel. Eva

09/06/2019 18:50:49

Jotun svarar:

Hej Eva

Det låter superfint med ett blått tak. Kika på  LADY 5081 Fabrik till taket. Den är mild och fin. Resten av stugan målas i  LADY 9918 Klassisk Vit eller  LADY 0486 Silke eller  LADY 1016 Blek Sand. Måla snickerier och fönster i samma färg som väggarna för ett lugnt intryck. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus. 

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Grunda med  JOTUN Kvist- och spärrgrundning.

Lycka till :))


10/06/2019 10:34:08
Go to top