P x 2

Jag undrar hur jag kan lasera om mina fönster och vilken lasyrfärg som kan bli fint så det passar ihop med färgen runt fönstret. (Fodret) Fönstrena är tidigare målade i svart lasyr. Husets färg, Demideck ultimate helmatt klassisk vit. Foder och knutbrädor i Kulört 1066/3005-Y20R, sen empire. Tips och förslag mottages tacksamt.

10/06/2019 23:47:06

Jotun svarar:

Hej

Ursäkta att svaret dröjt. Följ nedanstående tillvägagångssätt. 

För att välja kulör är det bäst att provmåla på en separat planka/list och hålla upp där den ska sitta och betrakta på lite avstånd. Kika på kulörerna 9076 Sandgrå, 9075 Rökgrå, 675 Säterbrun och 9133 Fäbodsbrun om ni vill lasera era fönster. Jag skulle välja någon av de mörkare lasyrerna men det är en smaksak. Viktigt att tänka på om ni väljer att lasera är att laserade fönster skall underhållas efter 3-4 år. Transparenta behandlingar håller kortare tid än täckande behandlingar. Om man vill ha ett mer långvarigt resultat så är det bättre att måla fönster och då skulle jag välja samma kulör som på foder eller samma kulör som fasaden till era fönster.

Gör så här om ni vill lasera,

Om lasyren är intakt kan man tvätta med JOTUN 2i1 Kraftvask och mögeldesinfektion av och mattslipa ytan lätt. Avlägsna noga slipdammet.

Om lasyren är nedbruten bör den efter tvättning med JOTUN 2i1 Kraftvask och mögeldesinfektion den avlägsnas helt genom slipning ner till friskt, fast trä. Sedan kan fönsterbågen laseras ytan med TREBITT Oljelasyr. Denna skall dock spädas minst 20% med lacknafta och strykas tunt. Lägg på 3-4 lager (helt nedslipad lasyr bör påföras minst 4 lager lasyr) av denna med bra torktid mellan strykningarna. För kort torktid mellan strykningarna och för tjocka lager av lasyren gör att ytan blir klibbig länge.

Om ni väljer att måla använder ni  DEMIDEKK Ultimate Fönster till fönsterbågarna. Underlaget ska vara fast, torrt och rent.

Lycka till :)


 13/06/2019 11:59:59
Go to top