TN

Vi ska måla om vårt hus byggt på 50-talet. Det har lockpanel, rött tegeltak och hög grund (högre på baksidan av huset). Det är idag Septembergult men vi vill byta till vitt (angränsande hus är vita/grå eller tegel), så jag skulle vilja ha tips på vilken av alla vita nyanser vi ska välja (vi har kikat på 1376 Froströk och 471 Ljus antik)? Vi behöver hjälp med vit färg till lockpanel, passande färg på grund (gärna en mörkare och även om det skulle vara snyggt med någon annan färg på detaljer som fönster och foder (har sett rött och grönt på vissa hus)? Vi vill inte ha ett modernt hus, utan är mer ute efter något som passar husets karaktär. Initialt tittade vi på grönt (på bilderna är huset delvis grundmålat vitt med en del gröna provfält), men känner att det tar "död" på huset. Jag är jättetacksam för all hjälp jag kan få. Takavrinning kommer att bytas ut (vita) och ytterdörren kommer renoveras eller bytas mot en liknande.

11/06/2019 12:50:37

Jotun svarar:

Hej

Vilket kul projekt! Jag hjälper er gärna men det bästa är om ni kan börja med att fråga era grannar vilken vit färg de har på sina hus. Det är bra att göra innan man bestämmer vilken vit man själv ska måla. Ni kommer ju att se alla hus samtidigt och då kommer alla färger runt omkring ert hus påverka hur ni upplever slutresultatet. Återkom gärna med detta så hjälper jag er vidare sen.

På återhörande!

11/06/2019 16:01:17

TN:

Hej och tack för snabbt svar! Grannen bredvid har målat sitt hus i s1002y med ljust grågrönt foder och svart tak, grannen mittemot har nog inte lika mycket svart utan kanske snarare s0502y med brunt tak och bruna stuprör.

12/06/2019 00:32:47

Jotun svarar:

Hej

Eftersom dina grannar verkar ha valt varmare vita färger med ett gult stråk i sig på sina hus så bör ni göra det också. Sedan spelar det mindre roll om ni väljer en mörkare ton. Kika på  JOTUN 1024 Tidlös till fasaden om ni vill ha ett vitt hus men inte bländvitt. Fint med foder i  JOTUN 1973 Antikgrå och grundmur i 1032 Grå Harmoni. Fönster målas i  JOTUN 1453 Bomull. Ni kan också välja  JOTUN 1453 Bomull eller  JOTUN 1001 Eggvit till fasaden och samma kulör på era fönster men då skulle jag välja  JOTUN 1391 Ljus Antikgrå till foder. Det kan också vara fint att måla fönsterbågarna i samma kulör som ni väljer till foder.

Provmåla på stora skivor som ni kan flytta och se hur ni upplever färgerna, runt om huset. Betrakta på lite avstånd och i olika ljus, solljus och kallare ljus.

Fasaden målas med  DEMDIDEKK Infinity, fönster med  DEMIDEKK Ultimate Fönster och grundmuren med  JOTUN DryTech Murfärg.

Lycka till nu :))

13/06/2019 11:34:09
Go to top