Annika

Lister/dörrar/fönster: Jotuns halvblanka supreme finish utan brytning

Angränsande rum: Kök Pilasterblå bröstpanel med william morris tapet pillemont

Möbler/köksluckor etc.: I angränsade köket Ikeas bodbyn vit

Tak: I vardagsrum troligtvis bomull ellerstockholmsvitt, gulaktigt färdigköpt

Hej. Vi har byggt ut huset med ett vardagdsrum med stora fönsterpartier i öst och syd. Vardagsrummet är öppet mot gamla delen som vi gjort om till kök. Köksdelen har Ikea köket bodbyn vit. Bröstpanelen i köket är målad i pilasterblå och alla lister är målade i obruten jotun supreme finish. Däremot Är taket i nya vardagsrumsdelen färdigköpt troligtvis i bomull eller annan gulvit nyans. Nu skall vi måla vardagsrummet och jag tänker mig en varm ton. Jag vill inte att det gula i taket skall förstärkas av den nya färgen. Jag blir rådvill angående färg då vi både har bomull i taket och kritvitt på listerna. Golvet är vitpigmenterad furu. I vardagsrummet har jag en stor soffa i Morristyget blå Bramle,2 fåtöljer i rosa/blå rutigt tyg. Mattorna är rosa/beiga röllakanmattor. Det kommer också in en täljstenskamin för övrigt skall vi ha vita möbler. Om jag skulle ha en ljus ton på väggarna vad rekommenderar du? Tänkte först något grått och har testad tidlös och washed linen men det såg ganska tråkigt ut. Har du någon mer beige ton att rekommendera? Skulle uppskatt om du kunde ge lite olika ljusa förslag. Om vi skulle våga ta en mörkare ton vad skulle du då rekommendera? Tycker det är svårt med färgvalet då det förändrar rummet så mycket.

08/07/2019 22:59:03

Jotun svarar:

Hej Annika

Kika på  LADY 1876 Vitt Te,  LADY 8470 Smooth White och  LADY 0394 Varmgrå. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Lycka till!

09/07/2019 13:35:00
Go to top