Lena

Lister/dörrar/fönster: Vita, äldre

Angränsande rum: Inte bestämt

Möbler/köksluckor etc.: Inte bestämt/grönt

Tak: Vitt, pärlspont

Hej! Jag håller på att göra om mitt nyinköpta hus från tidigt 1800-tal och har problem med färgsättning i köket. Jag har lagt in nya furugolv i köket (även i resten av bottenvåningen) som ska vitlaseras. Jag vet att jag vill ha en bänkskiva i grön marmor, hur opraktiskt det än är. Nu vill jag bygga resten av färgerna i rummet för att lyfta fram den skivan. Det jag funderar på är främst väggar och skåpsluckor. Jag tror jag vill ha mer dämpad väggfärg, skåpluckorna har jag inga preferenser på. Annat än att jag vill ha ett grönt kök med inslag av koppar. Tacksam för förslag! Ps. det är vita, äldre lister (handgjorda) och väggen är pärlspont, också äldre.

09/07/2019 16:31:50

Jotun svarar:

Hej Lena

Fint med kolmårdsmarmor :) För att lyfta fram den kan man välja en mörkare blå färg på köksskåpen som plockar upp något av de mörka stråken i marmorn. Kika på  LADY 4744 Sophisticated Blue,  LADY 4477 Deco Blue och  LADY 5030 St. Pauls Blue. Väggarna målas i  LADY 8470 Smooth White, snickerier och tak i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))


10/07/2019 12:00:29
Go to top