Tam

Lister/dörrar/fönster: Vet ej 100% Men det finns två teakdörrar, kommer lägga ekparkett i vardagsrummet

Angränsande rum: vill ha hjälp med detta också

Möbler/köksluckor etc.: köksluckor är beiga men kan målas i samband med väggarna. Kommer köpa nya möbler, gillar gammal grå sliten furu, svartmålat trä, svart marmor, obehandlad bok, har en grötfärgad linnefåtölj..

Tak: vit

Hej! Jag ska flytta till en hyresrätt och tänkte måla om i samtliga rum och vill att det ska kännas enhetligt. Det är en 40 tals-lägenhet med hall, kök, vardagsrum och litet sovrum. Jag vill att det ska kännas neutralt och harmoniskt med färgerna och inte bara tråkigt stockholmsvitt. I vardagsrummet hade jag tänkt Jotun linneväv först, men sen var jag på Artilleriet i Göteborg och de hade Jotun Mineral kalkfärg Smooth White som var väldigt fin. Är öppen för båda! Men vilka färger funkar i de andra rummen om jag har smooth white i vardagsrummet? Hallen kan jag tänka mig att ha en lite roligare färg i - Jag har tidigare haft Minty Breeze och tycker om den mycket, men den kan bli lite mörk i en hall tänker jag? Pale Linden är fin men funkar den med kalkfärgen? Måste jag måla allt med kalkfärg om jag gör det i ett rum? I köket vill jag ha en så neutral ljus färg som möjligt, men som ändå passar med grön hall och smooth white. I sovrummet då? Jag gillar smutsig pastellrosa men vill inte att det ska ta över. Kanske någon mörkare variant av Smooth white? Eller komplement till Pale linden. Eller switcha om så hallen blir rosa och sovrummet grönt? Är inte så inne på blått. Så en palett som passar ihop med varandra som jag kan addera inredning runt :) Är oroligt att jag ska välja olika värmenyanser och det ska skära sig mot varandra.

09/07/2019 17:13:42

Jotun svarar:

Hej Tam

Vilken fin lägenhet :) Jag tycker inte att det gör något om en hall är lite mörkare. Det känns ombonat och "trollar"bort lite av stöket som alltid är i en hall. Kika på  LADY 8281 Pale Linden till hallen,  LADY 8470 Smooth White till v-rum i  LADY Minerals kalkfärg,  LADY 10290 Soft Touch till sovrum och köksväggar i  LADY 0394 Varmgrå och skåp i  LADY 8470 Smooth White eller  LADY 1001 Eggvit. Alternativt köksväggar och skåp i  LADY 8470 Smooth White för ett monokromt intryck. Alla snickerier och tak målas i  LADY 1001 Eggvit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme FinishLADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Perfection.

Lycka till :))

10/07/2019 12:17:41
Go to top