Joel

Lister/dörrar/fönster: ska målas

Angränsande rum: vitt med lister och fönster målade mörkgrön

Möbler/köksluckor etc.: ska målas

Tak: ska målas

Hej! Ett sovrum i sommarstugan ska göras om lite och målas om helt och hållet. Tak och golv ska antagligen målas vita, och möblerna ska också målas antingen vita eller i någon annan passande färg. Det finns en gammaldags inbyggd säng som inte går att använda och långsidan i botten ska därför sågas av och en dubbelsäng placeras med huvudet in mot "sovalkoven" eller vad man ska kalla det för, så att det blir nästan som ett litet krypin. Lite svårt att förklara men man kanske förstår om man ser bilderna. Rummet ligger i norr med ganska små fönster och vi vill gärna ljusa upp och förstora det så mycket som möjligt. Vi funderar på Froströk eller Skandinavisk ljus till väggarna. Vi har provmålat båda och båda är fina (men vi kan också tänka oss ett annat alternativ). Vi Sen vill vi gärna ha en lite mer färg på lister, kanske fönster och på ramen kring själva sängen. Vi har funderat på blågrönt. Vi funderar även på att ha en tredje färg på träbrädorna inne i själva krypinnet. Vi har funderat på Balans på lister och Jade inne i krypinnet, alternativt Sjöalg och Jade. Vi tänker dock att vi kanske vill ha en lite mer blå känsla snarare än grön/turkos (samtidigt som det inte ska kännas för kallt) så vi har funderat på linblå på listerna och någon annan ljusare nyans som passar till den inne i själva krypinnet. Så till frågorna: passar ovan färgkombinationer med varandra? Finns det någon annan färgkombination för lister, sängram och krypin som passar bättre till skandinaviskt ljus eller froströk? Är det bättre att måla brädväggarna inne i krypinnet i samma färg som väggen utanför för ett enhetligare intryck? Finns det någon ljus nyans som hade passat till Linblå, eller någon annan blågrön kombo som drar mer åt det blåa utan att vara för kall? Vilken färg ska man ha på dörren? Vilken vita nyans kan man ha till tak och golv? Hur ska man tänka med glansgrad? Vi vill ju som sagt gärna att rummet ska ha ett ljust intryck och samtidigt vara rofyllt då det är ett sovrum. Vi är supertacksamma för all hjälp, tips och råd! :)

10/07/2019 19:12:43

Jotun svarar:

Hej Joel

Så charmigt :) Jag tycker att ni ska måla samma kulör på snickerierna utanpå nischen som inuti. Det kan bli för spretigt med för många kulörer i ett sådant här rum. De vackra snickerierna kommer att synas ändå ;)  LADY 1376 Froströk är fin till väggarna,  LADY 1140 Sand till snickerierna utanpå och inuti nischen. Samma kulör till foder runt fönster, golvsocklar och golv. Eventuellt kan ni måla foder runt fönster, golvsocklar och golv i  LADY 9918 Klassisk Vit.  LADY 9918 Klassisk Vit till tak och fönster. Tillför de någon av de mer kulörta färgerna på möbler,  LADY 6325 Balans,  LADY 6315 Jade eller  LADY 5262 Svalka. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taket målas med  LADY Perfection om det är ett slätt tak och  LADY Interior Finish om det är paneltak. Golvet målas med http://trestjerner.se/produkter .

Lycka till :))

11/07/2019 09:18:02
Go to top