Matilda

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502-y

Angränsande rum : S0502-y

Hej! Jag ska snabbrenovera vardagsrummet i vårt hus genom en ommålning av väggar och tak. Jag har bifogat en bild på rummet som det ser ut nu. Väggen med stora öppningen mot det blå rummet ska sättas igen. På väggarna blir det Bomull s0502-y då lister har denna nyans och jag inte har tid att måla om dessa. Golvet är vanlig gammal gulnad 3-stavs ekparkett som också får vara kvar tillsvidare. Min fråga, och något jag tycker är svårt är: ska jag ha takfärgen bruten eller obruten? Rummets fönster ligger i nordväst. Takhöjden är bara 2,40 och det upplevs rätt lågt, så jag vill uppnå en känsla av högre takhöjd! Bonusfråga: är det snyggast med strömbrytare i kritvitt eller gulnad plast till mina gulbrutna väggar..?

16/07/2019 07:15:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Matilda

Om du sätter igen väggen mot det blå rummet så att man inte ser det blåa så blir det fint med  LADY 1453 Bomull eller alternativt den snäppet mindre gula färgen  LADY 1001 Eggvit. Använd samma kulör till taket för en enhetlig och harmonisk känsla. Då kommer också väggarna se mindre gula ut. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt. Taket målas med  LADY Perfection.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Vid närmare eftertanke blir nog väggar + socklar ljus antikgrå istället (s1502-y), vad tror du om det? Och är det verkligen så att taket inte upplevs gul-sunkigt om det är i bomull? Rädd för det, även om man ser till att inte ha massa neutralt vitt i samma rum. Har ni några bilder på tak målade med nyansen bomull? :)

16/07/2019 21:48:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Matilda

Det kan också vara fint men då kanske jag skulle välja  LADY 1001 Eggvit till taket. Den är aningens mindre gul än Bomull som jag sa tidigare. Den blir fin mot  LADY 1391 Ljus Antikgrå. Glöm inte att provmåla ;)

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top