Elina

Kategorier:

Hej! Jag ska färgsätta en trea på 78 kvm. Samtliga golv blir en vitlackerad fiskbensparkett av ek (se bild). Jag har tänkt mig dova, lugna färger som ger fin harmoni från rum till rum. Till hallen vill jag ha en ljus färg. Hallen ligger i mitten av lägenheten och knyter ihop alla rum. Det finns inte något fönster i hallen, bara dörrposter till de andra rummen. Eventuellt blir det en bröstpanel så den kan målas både i en och två färger. Det vore kul med någon mer spännande färg än vit men jag är öppen för alla förslag. I köket vill jag ha tips på en beige, alt. greige, ljus färg som passar till både rostfria och bronsfärgade vitvaror (se inspirationsbild). Jag skulle också vilja ha en färg till köksluckor som går ton i ton, gärna lite mörkare än väggfärgen. Bänkskivan blir svart eller vit sten. I köket finns ett fönster i söderläge. I vardagsrummet kommer jag att ha en konjaksbrun skinnsoffa och ett ljust träbord. Där är fönstren i söderläge och rummet angränsar till köket och hallen. När det kommer till sovrummet har jag kikat på fägen Savanna Sunset och undrar vad ni tror om att ha samma färg även i taket? Blir det för mörkt? Kan man välja en ljusare, liknande färg till taket? Det finns ett fönster som vätter mot norr så det är inte så mycket solljus som når in. Tack på förhand! Vänligen, Elina.

16/07/2019 10:46:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Elina

Jag hjälper dig gärna men har du möjlighet att ta reda på vilken kulör dina lister och fönster har så blir det lättare att hitta en harmonisk färgpalett, eller tänker du dig att måla dessa också? Om du inte vet färgkoderna på listverket är det lätt att ta reda på detta genom att låna färgprover i din färgbutik och jämföra med listerna. Återkom gärna så hjälper jag dig vidare. 

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Jag ska måla alla lister och alla tak. Mvh Elina

17/07/2019 09:48:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elina

Här kommer en färgpalett som är harmonisk. Kök målas i   LADY 10341 Kalk, köksluckor i  LADY 10341 Kalk eller  LADY 10342 Kalkgrå, V-rum och hall i  LADY 1622 Reflektion och sovrum i  LADY 10580 Soft Skin eller  LADY 12083 Devine beroende på hur kallt ljus du har i ditt sovrum. Underbart att ha samma kulör i taket. Det blir lugnt och ombonat.  LADY 20046 Savanna Sunset tror jag blir för intensivt om du vill ha den även i taket. Alla fönster, snickerier, dörrar och tak målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet. De flesta färger upplevs olika i olika ljus. Därför är det bra att se provmålningen i olika ljus och tänka efter vilken tid på dygnet man mest använder rummet och vad det är för ljus då ;)

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taket målas med  LADY Perfection om det är ett slätt tak och med  LADY Interior Finish om det är ett paneltak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack så jättemycket för svaret!

18/07/2019 15:56:43

Svar från kulörrådgivaren:

Bara roligt att hjälpa till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top