Sophie

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : 0500-N (ej fönster som är något gulare)

Angränsande rum : 0500-N

Hej! Vi bor i en nyproducerad 5:a och har tröttnat på alla raka, sterila och vita väggar. Vi vill måla om hela lägenheten, men kommer att börja med köket och vardagsrummet. Golvet är samma i hela lägenheten, vitlaserad ekparkett. Alla lister, foder och dörrar är i samma färg som väggarna (0500-N), men fönstrerna har en något gulare ton. Vi har ett fantastiskt ljusinsläpp då det är en hörnlägenhet med stora fönsterpartier. Läget är väster och vi har sol i lägenheten från 12 till solnedgång. Då vi bor högt upp och inte har någon insyn är det ljust i lägenheten hela tiden. Möbler och textil är i naturfärger, beige, grå, brun, vit, svart och grönt. Vi gillar de dova färgerna i den senaste färgkartan "Identity", men kan inte bestämma oss! Det enda vi har beslutat är "Refresh" i dotterns rum och eventuellt "Varmgrå" i vårt sovrum som angränsar till vardagsrummet (bild 1). Snälla hjälp oss att hitta en bra färgbalans!

18/07/2019 12:16:27

Kommentar

Bild på bänkskiva och kakel i köket:

18/07/2019 12:20:43

Kommentar

Bild på planlösningen och lite andra färg-tankar:

18/07/2019 12:47:00

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Sophie

Vilken fantastisk lägenhet! Förstår att det är ett magiskt ljusinsläpp. 

Man får gå lite försiktigt fram här eftersom ni har dörrar och köksluckor i helt kritvitt och fönster i en varmare vit.  LADY 7627 Refresh passar bäst ihop med rena vita toner som  LADY 7236 Chi och  LADY 9918 Klassisk Vit. Jag tror att det är bättre att välja en aningens varmare grön till din dotters rum om man inte vill riskera att fönstret ska se smutsgula ut. Kika på denna färgpalett.  LADY 8281 Pale Linden till din dotters rum,  LADY 10290 Soft Touch till det andra sovrummet,  LADY 0394 Varmgrå till ert sovrum och  LADY 12078 Comfort Grey till v-rum, kök och v-rum2 och hall. Comfort Grey är ursnygg till kalla vita toner men kan fungera till era fönster också :)) Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. 

Lycka till nu :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar och inspiration! Vi var lite oroliga för att Comfort grey skulle bli för mörkt, men det kanske inte blir det med så mycket ljusinsläpp och högt i tak. Och samma färg i större delen av lägenheten ger nog ett sobert intryck! Stort tack :-)

23/07/2019 14:02:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om ni känner er osäkra så skulle jag testmåla en vägg. Måla väggen mot ert sovrum i Comfort Grey och betrakta på avstånd. 

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top