Köket

Kategorier:

Hej, Jag har renoverat ett gammalt kök och har målat luckorna ljust grå/blå med mässings- och trähandtag till. Det blev lite för ljusblått så nu när det återstår att måla väggar och kakel vill jag gärna ha lite mustigare färger. Har ni förslag till kakelfärg och väggfärg? /maja

12/08/2019 18:41:06

Kommentar

Här kommer bilder på lucka och golv.

13/08/2019 13:04:07

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Så bra med bilder. Jag hjälper dig gärna men har du möjlighet att återkomma med färgkod på den grå-blå-gröna färgen på luckor och golv så blir det lättare att hitta en harmonisk färgsättning. Återkom gärna med det så hjälper jag dig vidare därifrån :))

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Det är NCS S 2002-B Servalac blank på skåpen.

13/08/2019 18:15:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kika på  LADY 1622 Reflektion och  LADY 12077 Sheer Grey. De är fina ihop med din ljusblå färg. Du kan också välja en av dessa till väggarna och  LADY 9918 Klassisk Vit på kaklet. Snickerier och tak målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

På kakel ovanför diskbänk är det viktigt att rengöra noga innan målning, använd JOTUN Special Rengöring gulnat trä https://www.jotun.com/se/se/b2c/products/interior/jotun/jotun-spesialrens-gulnet-panel.aspx för att säkra att det blir riktigt rent.

Grunda sedan med JOTUN Superhäft grundning https://www.jotun.com/se/se/b2c/products/interior/jotun/jotun-superheft-grunning.aspx och avsluta med 2 strykningar  LADY Supreme Finish. För vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, väljer du  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taket målas med  LADY Interior Finish om det är ett trätak och med  LADY Perfection om det är ett slätt tak.

Lycka till 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för färgförslagen. Nu ska jag provmåla på papper. Det var ett bra tips!

16/08/2019 22:48:47

Svar från kulörrådgivaren:

Bara roligt att hjälpa :)

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top