Anette

Kategorier:

Hej! Jag behöver rådgivning angående färg på en fondvägg i mitt kök, den är för tillfället målad i Jotun Pure Color Macchiato 1359, vilken jag dessvärre inte blev helt nöjd med då den beroende på hur ljuset faller ser ut att ha en lila ton! angränsande rum ska målas i Lady Minerals kalkfärg 10341 samt"ram och panel" i kalkgrått Jag har inga uppgifter om färgen på köksluckor respektive kakel men jag upplever den som en varm blek vaniljgul färg... jag söker en varm sandfärgad ton som framhäver listerna och valvet och som går bra ihop med kakel och köksluckor, övriga väggar går i klassisk vit Tack på förhand, bifogar en bild

17/08/2019 02:17:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Anette

 LADY 1359 Macchiato kan få ett stråk av lila över sig ihop med gulaktiga färger, som dina köksluckor. Macchiato blir bäst ihop med  LADY 9918 Klassisk Vit som är en kall vit färg.  LADY 10341 Kalk går tyvärr inte heller så bra ihop med gulaktiga färger. Där är det bättre med en grå med mer gulhet i sig, tex  LADY 0394 Varmgrå. Till köksväggarna kan du kika på  LADY 10678 Space. Provmåla och se hur det blir mot luckorna och valvet och i ditt ljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Stort tack för hjälp och rådgivning angående färgval till min fondvägg 😊 En sista fråga: kan man använda kalkfärg till en vägg som är målad med strukturfärg? (jag vill inte bredspackla) eller är den avsedd endast för släta väggar? Med vänlig hälsning/ Anette

20/08/2019 09:09:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Detta är en fråga för våra tekniska experter. Gå in på jotun.se och klicka på chatfönstret i nedre högra hörnet, så får du kontakt med våra tekniker antingen via chatt eller meddelande och de svarar dig snarast möjligt.

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för informationen, då kontaktar jag Jotun.se 👍😊 Mvh/Anette

23/08/2019 01:24:44

Svar från kulörrådgivaren:

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top