ML

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Ska målas om

Angränsande rum : Allt ska målas

Hej! Vi ska måla om vår nyinköpta 60-tals 2:a, väggar, lister och tak. Golvet är i nuläget vitmålat men kommer att slipas och oljas svagt vitt. Lgh ligger högst upp i huset, alla fönster mot syd/väst, således ljus! (Möblerna på bilderna är ej våra). Våra möbler är generellt i ljusare träslag och några i teak. I vardagsrummet kommer det stå en soffa tresitsig soffa från Ikea, Stockholm röd/orange till färgen, se länk. http://livethemma.ikea.se/stockholm-loveseat/ I sovrummet har vi du funderat på antingen st Pauls blue eller något som går mer åt peach/ pink, typ soft skin, warm blush eller blushing peach. I köket (endast runt matplatsen) har vi tittat på soft mint eller minty breez. I vardagsrummet vill vi ha en neutralare färg men inte vitt. Ska vi gå mot grått, eller beige eller något annat. För mig är det viktigt att färgerna passar ihop då rummen ligger intill varandra men köket i mitten. Snälla, kom med lite förslag, hur kan vi tänka? Vad kan vardagsrummet ha för färg, ska jag gå på något annat i köket om vi vill ha mer peach i sovrummet? Och hur gör vi med hallen? Vitt? Någon annan färg? Lister? Tak? Tacksam för all hjälp jag kan få!

21/08/2019 09:54:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Tack för fina bilder! Nu har vi ju inte exakt färgkod på soffan men kika på  LADY 10290 Soft Touch,  LADY 12083 Devine och  LADY 12084 Dusky Peach till sovrummet,  LADY 12085 Rural till hallen,  LADY 10678 Space till v-rum och  LADY 0394 Varmgrå till köket, för en varm färgskala. För en kallare färgskala skulle jag kika på  LADY 7629 Antique Green,  LADY 7628 Treasure  LADY 5030 St. Pauls Blue eller  LADY 5249 Linblå i sovrummet,  LADY 10341 Kalk i v-rum och  LADY 10342 Kalkgrå i köket. Hallen målas i den gröna eller blå som inte används i sovrummet. Till exempel om sovrummet målas i  LADY 5030 St. Pauls Blue så målas hallen i  LADY 5249 Linblå eller tvärtom.

Väljer ni den varma färgskalan så målas tak, snickerier, dörrar och fönster i  LADY 1001 Eggvit. Om ni väljer den kallare färgskalan så målas tak, snickerier, dörrar och fönster i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som ni kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Tak målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för ett uttömmande svar! Vi fastande för den kallare färgskalan och de gröna färgerna. Passar på att fråga om råd gällande glansgrader på snickerierna också. Vad tror ni blir bäst? Vi önskar en modern look. Dessutom finns en platsbyggd bokhylla i vardagsrummet som även den ska målas. Tips om glansgrad även på den? Tack!

26/08/2019 20:41:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Låna hem glansprover och känn efter vad ni tycker blir bäst i er miljö. Tänk på att ju blankare färg man väljer desto mer syns skavanker i form av hack och ojämnheter. Om ni tycker att det är svårt att välja glansgrad så kan Silkematt vara ett bra alternativ.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top