LillaMy

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Furu

Angränsande rum : Furu

Hej! Vi har köpt en timmerstuga med väggar, golv, kök, allrum/matrum, hall, lister, dörrar och möbler i furu. Just nu känner vi att vi vill behålla väggar och golv, men måla fönster, dörrar, liter, möbler mm. Men vi vill göra en större förändring i köket, vi vill nog både måla väggar och köksskåp. Vi funderar mot grönt eller någon ljus färg som ger skillnad mot vitt och som ger en ljus känsla. Just nu är stugan lite för mörk, fast vi har många stora fönster. Vi funderar på färgen eggvit till allt vitt, tror den vita skulle passa till furu. Vad har du för tips på färgsättning? Vi har lite äldre möbler och lite loppisfynd.

10/09/2019 15:00:03

Kommentar

Vi kan också tänka oss beiga kulörer om passar ihop med furu, gröna nyanser och naturmaterial. Vi vill att det ska vara en skillnad mellan färgen och de vita. Vi funderar ev på att göra en fondvägg i hallen utifrån den kulör vi väljer i köket. Sen kan vi både låta väggarna i köket vara och bara måla köksluckor/stommar eller måla både väggar och köksluckor etc.

11/09/2019 00:01:32

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

 LADY 1001 Eggvit blir fint på alla snickerier om ni behåller väggar, tak och golv som de är. Om man vill måla köket så tror jag det blir finast att bara måla köksskåp och luckor, tex i färgen  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 12075 Soothing Beige,  LADY 8546 Local Green eller i  LADY 7613 Northern Mystic. Glöm inte provmåla ;)

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med   LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Grunda först med

https://www.jotun.com/se/se/b2c/products/interior/jotun/jotun-kvist-og-sperregrunning.aspx 

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för tipsen! Tror vi behåller alla väggar som dom är. Washed Linen var riktigt fin, de andra nog så mörka. Vi vill få in ljus i köket. Skulle Pale Linden, Pale Green eller Kryddgrönt kunna fungera? Vilken är bäst i så fall? Till Washed Linen, vilka färger passar bra till. Tänker måla köksmöbler, två skåp och inredning tex kuddar, plädar mm. Tack på förhand.

12/09/2019 15:28:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Då skulle jag välja  LADY 8478 Pale Green men det är som sagt en smaksak. Till Pale Green kan det vara fint med möbler i  LADY 1352 Form eller kanske i  LADY 20144 Grounded Red som ger en härlig stugkänsla tillsammans med träet. Glöm inte provmåla :))

Lycka till 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tusen tack för svar 😊 Ska kolla upp dina alternativ, spännande 👍

12/09/2019 19:01:14

Svar:

Tusen tack för svar 😊 Ska kolla upp dina alternativ, spännande 👍

12/09/2019 19:01:35

Svar från kulörrådgivaren:

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top