HM

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vit

Angränsande rum : Oklart

Hej Totalrenoverar ett gammal 1800tals hus o har nu kommit till det roliga momentet med att välja tapet o färg! Det blir främst enfärgat även om vi ska ha en o en annan kod. Nu till mina frågor: I hallen skall vi ha den bifogade tapeten från Morris, Honeysuckle and tulip grey Blue. De angränsade väggarna i hallen samt i övriga nedervåningen skLl ha en matchande färg. Köket har nyans S1500N. Vi vill ha en nyans på väggarna som bryter av mot det vita taket o listerna, i gråvit ton. Vilken färg ska vi välja tycker ni? Rummen har många ljusinsläpp! Jag vill det ska bryta av, samtidigt vill jag inte det ska bli för mörkt.. har funderat på ljus antikgrå. Tacksam för hjälp!

14/09/2019 20:28:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Så fint det kommer att bli :) Jag hjälper er gärna men har ni möjlighet att ta reda på vad ni har för färgkod på den vita färgen på fönster, tak och övriga snickerier? Är det kritvitt eller en varmare vit? Det kommer påverka hur ni upplever slutresultatet. Återkom gärna med det så hjälper jag er vidare därifrån.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Kulören är 0501-0.

16/09/2019 17:10:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Fin tapet. Jag är tyvärr fortfarande lite osäker på vilken vit färg ni har i tak och på snickerier. 0501-0? Det brukar vara en kombination av bokstäver och siffror eller bara en bokstav efter strecket. Har du möjlighet att kolla igen.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Ncs0500

17/09/2019 15:33:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Perfekt, tack!  LADY 1391 Ljus Antikgrå blir för gulaktig mot era köksskåp i  LADY 9915 Morgondis och snickerier. Då kommer luckorna kännas ljusblå. Bättre att välja en kallare grå eller kallare annan färg. Kika på  LADY 9930 Frostdis,  LADY 5081 Fabrik,  LADY 5249 Linblå,  LADY 7628 Treasure eller  LADY 20119 Transparent Pink. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. 

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top