Kristin

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bomull

Angränsande rum : Tidlös, Snedråpe, Exhale, Ljus Antikgrå

Hej Jag letar efter en lugn beige-aktig färg till vårt vardagsrum, som kan gå ihop med färgerna i de angränsande rummen och till tak och fönster. Golvlister kan ju målas om ifall det skulle behövas. Vi är förtjusta i färgerna Space, Sans, Skandinaviskt ljus, Vanilj, Kalk och Comfort grey, men ingen av dem känns klockren i ljuset i rummet.(Space blir lite för mörk, Sans lite för ljusgul, Skandinaviskt ljus och Vanilj lite för rödbruna i tonen och Kalk/Comfort grey lite för rosa) Helst skulle jag vilja ha något mellanting mellan Space och Sans, har ni några tips som kan passa, och som dessutom harmonierar till färgskalan i angränsande rum i huset? vänligen Kristin

16/09/2019 10:49:38

Kommentar

Hej igen Ett tillägg: de senaste dagarna har jag blivit väldigt förtjust i den mörka färgen Elegant. Maken är skeptisk till mörk färg i ett stort rum, men jag funderar på om den skulle kunna funka på en fondvägg i alla fall, och i så fall vilken ljusare färg som kan vara snygg komplement (gärna av de jag nämnde eller någon ny som jag inte upptäckt ännu)! Alternativt om man kan använda Elegant att måla på möbler.

17/09/2019 12:20:49

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Kristin

 LADY 1434 Elegant blir fin ihop med tex  LADY 1973 Antikgrå i hall. En fin färg till v-rum kan vara  LADY 1024 Tidlös eller  LADY 1391 Ljus Antikgrå eller om ni kan tänka er en mer kulört färg,  LADY 11174 Curious Mind eller  LADY 11173 Humble Yellow. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top