ylva

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : obruten vit på lister

Angränsande rum : obruten vit

Hej vi har två st sovrum som ligger intill varandra som man ser in i från hallen så vi vill färgvalen ska harmonera med varandra.Hallen är vit obruten. Ena sovrummet ska tonårssonen ha. Han väljer mellan Oslo eller Industrial Blue på tre väggar och vit på den fjärde väggen. Vilken vit passar till dessa blå oavsett vilken vi väljer? Andra sovrummet vill vi ha en grön färg på alla väggar som harmonerar med det blå idet andra rummet.Sängen är beige (linnestruktur) Viktigt för oss att det blir en ombonad och vilsam känsla utan att det känns tungt eller mörkt på något sätt då övriga huset (övervåningen) är obruten vit och har ganska glada färger på mattor,tavlor etc. Jättetack på förhand!

16/09/2019 19:16:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Ylva

Om man utgår ifrån att ni har  LADY 9918 Klassisk Vit på snickerier och i  taket så blir det fint med  LADY 5030 St. Pauls Blue i det ena sovrummet. Målar man en vit fondvägg här så blir det finast med samma vita färg som ni har i hallen. Alternativt kan man använda  LADY 8470 Smooth White i stället för vit fondvägg. Det blir en mjukare kontrast. Det andra sovrummet blir fint i  LADY 7163 Minty Breeze. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och supertack för svar!Vår son bestämde sig för Oslo i hans rum så då undrar vi genast om Minty Breeze funkar till Oslo.Minty Breeze var då tänkt till vårt sovrum.Eller finns det någon annan grön som ksulle passa till Oslo som liknar Minty Breeze? Tack på förhand!

23/09/2019 09:43:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Ylva

 LADY 5180 Oslo fungerar fint ihop med  LADY 7163 Minty Breeze.

Glöm inte provmålning ;)

Lycka till 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top