Iris Hellsing

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Vi ska måla sovrum i en 90-talslägenhet på bottenplan. Rummet mäter 367x337 cm och har två fönster mot norr resp nordost. Vi har fastnat för 6350 soft teal, 2859 whispering red och 6084 sjösmaragd. Men nu när vi målat provblad är vi rädda att de allihop blir för mörka. Rummet kommer till stor del att fyllas ut av en kontinentalsäng i ljust grå färg, förmodligen gavel i ljust trä. Är det klokt att röra sig mot en ljusare nyans och i så fall vilken färg skulle kunna ersätta?

05/10/2019 22:21:12

Jotun svarar:

Hej Iris

Jag tycker att du ska lita på magkänslan. Känns det för mörkt så kommer det att bli än mörkare med fyra målade väggar. Kika på färgerna  LADY 6351 Tender Green och   LADY 7637 Exhale som är aningens ljusare. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus. Med dessa kallare ljusa färger blir det bäst med en vitare vit, tex  LADY 9918 Klassisk Vit på snickerierna och i taket.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :)

07/10/2019 16:54:29
Go to top