Sara

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: SO502-Y

Angränsande rum: 1003-Y21R (närmast, inte ngn Jotun färg)

Möbler/köksluckor etc.: Ekgolv, vitoljat ask, granitgrå stolar, cognac läder fåtölj, klassiskt vit låg bokhyllevägg, mörkgrå soffa, svart soffbord, grå matta (neutral)

Tak: Obruten vit takfärg

Hej! Jag behöver hjälp/råd med färgsättning i vårt vardagsrum. Vi har nyligen flyttat in i ett hus och ska nu måla om v-rum som ligger i västläge med stora fönsterpartier och som flödar i ljus fr lunch fram till solen går ner. Idag är v-rum och angränsande rum målade i samma färg, en varmvit färg närmast lik er färg SANS 1003-Y21R. Våra möbler går i en lite kallare skala, hyllvägg i klassiskt vit, mörkgrå soffa, svart soffbord, matbord i vitoljat ask, granitgrå stolar, läderfåtölj (cognac) och en hel del gröna växter. Jag skulle vilja ha mer kontrast eller att färgerna ”gifter” sig bättre med inredningen i rummet och lite mer färg på väggarna. Jag gillar de lugna o ”jordiga” färgerna. Har kollat lite på WASHED LINEN 2303-Y14R men även RAW CANVAS 3009-Y14R men känner mig osäker på om det blir för mkt grått eller hur RAW CANVAS egentligen funkar...? Skulle gärna vilja tips rekommendation på vad jag skulle kunna prova el hur jag kan tänka nytt:-) Tack på förhand!

06/10/2019 10:10:37

Jotun svarar:

Hej Sara

Lite osäker på vilken grå färg er soffa och matta har men om den är det vi kallar neutralgrå, alltså en grå som bara består av svart och vitt, så kan den te sig lite blåaktig om väggarna är i en varmare grå färg med gult i sig. Detta blir extra tydligt om det är en ljusare eller mellangrå färg på soffan och mattan. En mörkare grå kan fungera med  LADY 10679 Washed Linen och  LADY 10961 Raw Canvas om den är tillräckligt mörk. Ni kan också kika på  LADY 10342 Kalkgrå. Man kan minska känslan av att soffan och mattan ser kall och blåaktig ut om man väljer en helt annan färg på väggarn, tex  LADY 10290 Soft Touch eller  LADY 12083 Devine. Om ni har möjlighet att kontrollera färgen på soffan och mattan så blir det lättare att hitta en harmonisk färgsättning åt er. Det lättaste är att låna hem färgprover från en färgbutik och jämföra. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))

08/10/2019 14:31:07
Go to top