Patrik

Lister/dörrar/fönster: Fönster NCS S0504y, dörrar och lister ej bestämt

Angränsande rum: Tidlös, Washed linen

Möbler/köksluckor etc.: Mörkbetsad ek matbord, svart vintageskåp

Tak: Troligtvis klassisk vit

Hej. Jag skulle behöva råd om väggfärg i vårt kök/matrum. Vi har ett kök och matrum som sitter ihop I ett avlångt rum, och det är ett U-kök. Det ligger i Norr och vi har fönsterpartier i princip hela norra sidan. Vi har en öppning som är 110 cm till hall och vardagsrum (som ligger i söder). Nu till frågan, vårt kök är i kulören NCS S2005y20r och jag skulle så gärna vilja ha en kulör på väggarna som går antingen i samma kulör eller ton i ton med köket. Ena väggen är det inga överskåp och vi ska stänkskydd överallt i en sten som är mörkbrun/grå färg. Vad ska jag välja? :)

06/10/2019 22:41:06

Jotun svarar:

Hej Patrik

Gissar att era fönster är i S0502-Y ;) Om man vill ha en modern och lugnare look kan man måla även väggarna i köket i  LADY 1016 Blek Sand fast i en annan glans så att man ändå får till en liten kontrast mot luckorna. Alternativt så kan det vara fint med en mörkare kontrast, tex  LADY 0394 Varmgrå eller om man vill ha lite mer färg  LADY 10290 Soft TouchSnickerier målas i  LADY 1624 Lätthet eller  LADY 9918 Klassisk Vit. Det finaste är egentligen att ha samma vita kulör på snickerier som i taket, i ert fall Klassisk vit, men färgerna i de angränsande rummen blir finare mot en varmare vit medan färgen på köksluckorna blir finast mot Klassisk Vit eller Lätthet. Här får man göra en kompromiss vilket kan vara Lätthet på snickerierna. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))

08/10/2019 15:35:56
Go to top