Moa

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: Vitt

Angränsande rum: Vitt

Möbler/köksluckor etc.: Vitt

Tak: Vitt

Ett gästrum som också ska bli kombinerat barnrum. Färg på väggarna är i dagsläget en som heter ”glaciär”, en ljusblå färg. Rummet upplevs kallt pga blå färg och att rummet endast har förmiddagssol med sina fönster i norrläge. Bilderna är tagna kl 17. Vill göra rummet varmare och tänker mig därför en färg åt det beigea hållet med inslag av rött för att göra det varmare? Ska också byta golvlister till vita. Möbler i rummet kommer främst att vara vita med textilier i andra ännu ej valda färger. Behöver tips på en bra färg för att skapa en varmare känsla i rummet!

07/10/2019 17:24:55

Jotun svarar:

Hej Moa

Det blåa i färgen förstärks i ett rum med norrläge pga det kalla ljuset. Om man gillar blått kan man ändå skapa en mer ombonad känsla om man väljer en mörkare blå tex  LADY 5490 Serene Blue eller  LADY 5249 Linblå. Om ni vill byta färg till en varmare så kika på  LADY 12083 Devine,  LADY 11174 Curious Mind eller  LADY 11173 Humble Yellow. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. 

Lycka till :))

08/10/2019 15:54:41
Go to top