Katarina

Lister/dörrar/fönster: Vita lister och fönster men mörkgrå/svart dörr i anslutning

Angränsande rum: Mörkgrått Ikeakök

Möbler/köksluckor etc.: Mörkgrå soffa, ljusgrå sideboard, petrolblå matta

Tak: Vitt

Hej! Jag har två riktigt mörkgrå fondväggar i vardagsrummet som jag vill måla om till något ljusare och lite mer modernt/trendigt men som ändå harmonierar med nuvarande inredning. Jag har varit inne på att det ska vara en hint av rosa i det. Jag har provmålat med tre kulörer. Dessa är från vänster: Nr 1: S 3005-Y80R Nr 2: S 2005-Y80R Nr 3: S 3010-R Jag gillar nr 1 bäst. Tvåan känns för kall och trean för rosa. Ändå känns det som att ettan inte är helt hundra men nära. Jag har sneglat lite på Jotuns Senses, Soft skin och Modern beige. Hur skulle de passa/skilja sig från provfärgerna? Fungerar det med två fondväggar eller blir det för platt när färgerna blir ljusare än vad jag har nu? Måste jag rent av måla hela rummet? Känns dock som en stor förändring?! Hälsningar Katarina

08/10/2019 12:15:02

Jotun svarar:

Hej

Kika på  LADY 2024 Senses,  LADY 10580 Soft Skin. Båda lite varmare i tonen än de som du provmålat.  LADY 12076 Modern Beige är mer beige än rosa. Ett alternativ till att måla ny fondvägg är att låta de grå fondväggarna eller en av dem vara kvar och måla resterande väggar i v-rum rosa. Ett helt v-rum med rosa är också otroligt läckert och snyggt mot den mörka dörren. Tänk dock på att alla dessa rosa färger gör sig bäst mot kallare vita färger förutom Modern Beige som fungerar med de flesta vita färger.

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))

08/10/2019 16:09:37
Go to top