Sara

Lister/dörrar/fönster: Antikvit s0502-y,

Angränsande rum: Beckers fjäder 1602-g86y

Möbler/köksluckor etc.: Ska målas i nyanslika kulörer eller i samma skala

Tak: tak neutral vit tror att det är 0300-N

Hej, Jag ska måla mitt barnrum och är lite sugen på att måla i två nyanser av smutsig/dov rosa. Rummet som ska målas är rektangulärt 2,3 m brett och ca 5 m långt. Ett stort fönster släpper in solljuset hela dagen (sydväst läge). Min tanke är att måla ett alkov längst in i rummet (bort från fönstret) där såväl list, väggar som tak målas i en mörkare rosa medan resten av rummet är i en ljusare ton. Tänkte också måla fönsterkarm och bleck i samma mörkare rosa. Min fråga är vilka nyanser av rosa som kan tänkas passa med färgen Beckers fjäder (ncs 1602-g86y) eftersom de stora spegeldörrarna som är rummet som ska målas ingång alltid står öppna. Eftersom det också är sovrum vill jag också helst att det ska vara en vilsam rosa kulör. Tacksam för svar!

09/10/2019 09:36:16

Jotun svarar:

Hej Sara

Kika på  LADY 10290 Soft Touch och  LADY 12083 Devine. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color,  SENS VÄGG/PANEL/LIST 07, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lyckat till :))

09/10/2019 12:08:48
Go to top