LillaMy

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Furu

Angränsande rum : Furu

Hej! Vi håller på att planera lite inför nästa års projekt. Vi har en nyinköpt sommarstuga som ligger i skogen vid havet. Idags läget är det mesta i furu. Vi vill behålla väggar och golv som dom är just nu, men vi tänker måla vitt (troligen eggvit) runt fönster, lister, dörrlister, dörrar, tak. Vi har furumöbler (köksmöbler, skänk, hörnskåp etc) som vi också tänker måla/behandla på något sätt. Stugan har många stora fönster och mycket ljusinsläpp. Men vi vill lätta upp och få in mera ljusa detaljer i vår stugkänsla. Men den stora frågan är köket och köksluckorna, hur ska vi tänka där? Vitt eller varför inte ta in lite färg på köksluckorna? Vi vill ljusa upp köket då köket är litet och mörkt. Vi funderar mot grönt, eller någon annan ljus färg, vad har ni för förslag på färg som passar till furu som ger en ljus känsla, kanske lite vår/sommarkänsla då det är en sommarstuga. Och hur kan vi tänka kring möblerna som också är i furu? Tack på förhand!

09/10/2019 14:03:30

Kommentar

Jag tar gärna emot tips på några paletter av färger som passar bra ihop, tänker fönster, dörrar, tak, kök, möbler etc. Blir lättare att hitta en harmoni, som får gå som en röd tråd i hela stugan dvs färger som passar ihop.

09/10/2019 14:46:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

En superfin kombination i köket är  LADY 8546 Local Green på luckorna  och  LADY 11173 Humble Yellow på väggar. Om ni vill ha ljusare så kan ni ha  LADY 11173 Humble Yellow på luckorna och  LADY 1001 Eggvit eller ingen färg alls på väggarna. Glöm inte att provmåla.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för tipsen. Gult har vi inte ens tänkt, tänkte furu är nog mycket gult. Mem den var fin. Den gröna lite väl mörk. Har du tips på lite ljusare gröna, lite sommarkänsla.

10/10/2019 13:05:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika på  LADY 8222 Kryddgrönt. Lite ljusare och fin till  LADY 11173 Humble Yellow. Glöm inte att provmåla.

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top