Peg

Kategorier:

Angränsande rum : Kalk, kalkgrå och Sommarsnö

Vad ska man ha för färg på lister och snickerier, samt viken glans rekommenderas, om man har följande väggfärger: Kalk Kalkgrå Sommarsnö? Och vad ska man ha för färg i taket?

15/10/2019 10:34:58

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Peg

Till  LADY 10341 Kalk,  LADY 10342 Kalkgrå och  LADY 1928 Sommarsnö blir det finast med  LADY 9918 Klassisk Vit på snickerier och i taken. Vilken glansgrad man väljer på snickerierna är egentligen en smaksak men det kan vara bra att tänka på att små skavanker syns mer med en blankare färg. Jag skulle välja silkematt eller halvblank.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack! Skulle Lätthet vara ett alternativ eller blir den för ”gul”? Är det ändå finast med klassisk vit tycker du? Med vänlig hälsning, Peg

15/10/2019 13:01:44

Svar:

Tillägg: samtliga väggfärger är tänkta att målas i Lady Pure silkesmatt 01, blir det snyggt att ha silkesmatt på trädetaljer, dörrar m.m. eller skulle ni rekommendera matta trädetaljer? Tack på förhand!

15/10/2019 16:12:18

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Peg

Vilken glansgrad man väljer beror helt vilken look man vill ha. Jag tycker att det blir fint med silkematt om man har supermatta väggar med LADY Pure Color och snickerierna är i en annan kulör än väggarna. Om man däremot väljer en monokrom färgsättning, alltså där man har samma kulör på väggar och snickerier, så kan det blir väldigt effektfullt med halvblanka snickerier eller till och med superblanka.

 LADY 1624 Lätthet kan fungera till de föreslagna färgerna men jag tycker att Klassisk Vit blir bättre.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top