Emelie

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vita

Hejsan, vi skall måla vårt sovrum, som är ca 25 kvm stort, MEN det är 5 meter i takhöjd. Tidigare var hela rummet mörkgrått, även taket!! Nu har vi grundat och målat taket antikvitt. För väggarna lutar jag mot ljusgrönt eller någon varm blågrön nyans. Provmålade med Jotuns Pale Linden men den var alldeles för mörk och olivfärgad. Har ni något förslag på en ljusare nyans som skulle passa?

15/10/2019 14:50:48

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Emelie

Lite osäker på om du har målat ditt tak i  LADY 0201 Antikvit eller om du menar  LADY 1453 Bomull, ungefär som Stockholmsvit. Om du har målat taket i 201 Antikvit så kan du kika på en ljusare mintig färg  LADY 7626 Airy Green. Om du har målat taket med  LADY 1453 Bomull så kan du kika på 201 Antikvit till väggarna. Den är en ljusgrå färg med ett stråk av grönt. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color .Taket målas med LADY  LADY Interior FinishI om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top