Emma

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Klassisk vit

Angränsande rum : Klassisk vit i hall, kalk i vardagsrum

Hej! Vi väntar just nu på leverans av vårt Ikeakök och funderar därför på färgsättning i köket. Enligt Ikea är färgkoden på luckorna S 0502-Y05R (sävedal). Bänkskivan kommer att vara grå betong och kaklet vitt. I resterande del av lägenheten som vi för tillfället helrenoverar har vi färger som inte går ihop med Stockholmsvit eller äggskal. Vi har exempelvis kalk, blek sand och klassisk vit i angränsande rum med klassisk vit på lister och dörrar. Golvet är matt vitlaserad ekparkett. Jag har kikat på lite ljusare ”greige” eller ljusgråa toner till väggarna i köket men undrar hur jag ska tänka för att inte köksluckorna ska framstå som gula men samtidigt hänga ihop med färgsättningen i övriga lägenheten, samt vilken typ av vit färg passar på lister i köket? Värt att nämna är också att köket ligger i söderläge. Med vänlig hälsning, Emma

18/10/2019 15:16:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Emma

Om ni ser era angränsande färger, Kalk, Blek Sand och Klassisk Vit ihop med ert kök så kan köket kännas lite gulaktigt och de andra färgerna se aningen kallare ut än innan. Kika på en färg som kontrasterar med köksskåpen och som gärna har ett stråk av värme i sig, tex  LADY 0394 Varmgrå,  LADY 12083 Devine eller  LADY 10290 Soft Touch. Snickerier blir alltid finast om man har samma kulör i hela bostaden. Det håller ihop allt. Men, i detta fall blir det bättre med en varmare vit mot era varmvita köksskåp, tex  LADY 1624 Lätthet eller  LADY 1001 Eggvit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus. Provmåla snickerifärgen på olika brädbitar och håll upp mot skåpen och se vad som blir bäst i ert ljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top