Frida

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Helt vit färg. Tror den heter Vit S0500-N

Angränsande rum : Vi tänkte ha Jotun SAND 1140 i sovrummet

Hej, Jag har en lägenhet som jag ska färgsätta. Den är på 71 kvm och har många stora fönster som släpper in gott om ljus. Huset är byggt 1885 och det är 3,2 m i takhöjd. Jag ska färgsätta vardagsrum och kök som är i öppen planlösning. I sovrummet ska jag ha färgen Jotun Sand. Köket kommer att ha en grå bänkskiva, kopparfärgad kran och luckor från Ikea i mörk beige namn Ubbalt. I vardagsrummet står en stor kakelugn i olivgrön färg. Jag tänker mig därför en beige färg även i vardagsrummet fast lite ljusare än sand. Så min fråga är alltså vad jag bör ha för färg i mitt vardagsrum/kök? Vänligen, Frida

05/11/2019 11:51:09

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Frida 

Jag hjälper dig gärna men har du möjlighet att kolla upp vilken färgkod dina luckor har? Det kommer påverka hur du upplever slutresultatet eftersom du ju kommer se dem tillsammans med väggarna. Återkom gärna med detta så hjälper jag dig vidare därifrån.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Vi har fått byta luckor. De nya är från Ikea och heter Lerhyttan ljusgrå. Färgkoden ska vara S 2502-R. Vänligen, Frida

11/11/2019 21:35:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Frida

Om du väljer en varmare gråbeige färg som Sand i ett angränsande rum till ett kök med luckor i S2502-R så finns risken att du kommer att uppfatta luckorna som lite lilagrå. Din olivgröna kakelugn kommer också göra att luckorna upplevs lite lila. Det behöver inte vara fel men kan vara bra att ha i åtanke. Om du har möjlighet att ändra igen, så blir köksluckor i en varmare grå, som den du hade från början, bättre mot kakelugnen. Återkom gärna om du byter luckor.

I annat fall, kika på  LADY 1622 Reflektion till v-rum och kök och  LADY 10342 Kalkgrå till sovrummet. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. 

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Tack för ert svar. Jag håller med om att de ljust gråa luckorna inte passar ihop med Sand. Köpte färgen Reflektion som jag fick tips om och jag förstår tanken till luckorna men den kändes för kall för mig. Jag har därför bestämt mig för att byta luckor igen. Jag kommer köpa släta luckor som jag nu kan lacka i den NCS-kod jag önskar. Jag vet att jag vill ha Sand i sovrummet för jag älskar den färgen. Vad kan passa till Sand och min olivgröna kakelugn? Har ni tips på färg till luckorna? Jag vill att de ska gå i en greige varm färg (se bifogad bild, har inte lyckats få fram färgkoden). Väggarna vill jag ha snäppet ljusare i en ton som passar. Jag köpte även färgen kokos och skandinaviskt ljus. Men jag gillade färgen kokos bäst men funderar på om den blir för ljus istället. Ursäkta alla vändor fram och tillbaka. Detta med färg är inte helt lätt :) Vänligen, Frida

14/11/2019 10:27:03

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Frida

Så bra :)   LADY 1931 Kokos är fin ihop med  LADY 1140 Sand och din kakelugn. Om du vill ha en greige färg på luckorna så skulle du kunna välja Sand även till dem. Du skulle också kunna måla dem i samma kulör som väggarna för ett lugnt och behagligt intryck. Vill du ha mer färg så kika på  LADY 11174 Curious Mind. Glöm inte provmåla ;)

Lycka till 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Stort tack för alla tips. Jag ska köpa färgen Curious Mind och provmåla. Jag var även inne på en färgbutik och fick en annan kombination. Sand i sovrummet, Kalk 10341 i alla andra rum och Linneväv S4005-Y50R på köksluckorna. Vad tycker ni om den färgkombinationen? Vänligen, Frida

15/11/2019 11:31:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Frida

Jag tror att du kommer att uppleva att det blir en helt annan färgskala. Vit Linneväv kan dra åt lila ihop med sand och olivgrön kakelugn.

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Okej då känns inte den färgen som ett alternativ heller då. Men om jag gör så här. Sand i sovrum, Sand på köksluckor och färgen kalk i övriga rum. Fungerar det? :)

15/11/2019 11:59:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag tror att du kommer att uppleva Kalk som lite för kall mot de andra färgerna.

MVh

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Okej jag förstår. Så om jag har Sand i sovrummet och Sand på luckorna. Vilken färg som liknar Kalk kan jag ha på övriga väggar? Jag tänkte först Kokos men är nu orolig för att den ska bli lite väl ljus och nästan se ut som vit. Jag skulle vilja ha något som bryter av lite mer så som kalk.

15/11/2019 12:13:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kalk är superfin och om du gillar den tycker jag du ska provmåla den ihop med Sand och se hur det blir i ditt ljus och mot kakelugnen. Det blir dock inte lika mycket kontrast som med Kokos. 

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top