Elisabeth

Kategorier:

Vi har en lgh i Spanien. Alla väggar är vita ochh golvet har ljus grå klinkers. Vardagsrummet har vi en gul soffa och en matta i mestadels blått. I mattan finns fiskar i rosa, blå, gult , grönt och en ljus apelsin färg. Golvet är i grå klinkers. Utefter ena väggen har vi ett stort bord i vildek. Vilken färg skall jag välja till väggen där bordet står? Vi har en lång hall med vita väggar och grå klinkers. Vilken nyans på fondväggen, korridoren är ganska smal. I lilla sovrummet är det vitt och grå klinkers. Sängar i grått. Vilken färg skall fondväggen ha i detta rum, obs det är litet ca 9 kvm. Sovrum 2 är ngt större med dörrar ut till en altan. Vita väggar och grå klinkers. Sängar i grått. Slutligen sovrum 3, även där med vita väggar och grå klinkers. Här har sängen en beigegrå ton, den är mer beige än grå. Rummet är ngt större, med vita väggar och grå klinkers.

16/11/2019 13:13:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Elisabeth

Jag hjälper dig gärna men skulle behöva veta vad ni har för färg på snickerier, dörrar och tak. Är det vitt och i så fall varmare vit eller kallare vit? Eller, är det mörka snickerier? Det kommer påverka hur ni upplever slutresultatet. Vad gillar ni för färger? Mörka, ljusa, neutrala eller mer färgstarkt? Återkom gärna med dessa detaljer så hjälper jag er vidare därifrån.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Allt är vitt! Snickerier, tak och väggar. Ingen färg är ”bruten”, jag kan inte se att de har ngt inslag av annan färg. Vi tycker om ljusa, neutrala och varma toner. I sovrum 1 och 2 vill jag gärna ha en varm, ljus grå ton. Samma sak i den långa hallen (korridoren). I sovrum 3 vill jag ha ha en beige ljus och varm ton. Alla 3 sovrummen skall ha en fondvägg, resten blir vitt. Hallen är smal och lång, som ett upp och ner vänt L. Första delen har fönster, den andra ”tarmen” har två vita väggar. Det jag hade tänkt mig är den ljus, varm grå ton som går runt det upp och nervända L: et på ena sidan som en ”fondvägg”. I början av korridoren är det tre fönster på vä sida och där behåller vi det vita. Den svåraste är v rummet. Vi har vi Bo Concept köpt ett matbord i wild oak med stolar i samma träslag och med tillhörande stolar med sitsar i brunt läder. I efterhand kanske det inte var ett så bra val, träslaget går i gulbrunt men bordet matchar soffan som är lejongul. Bordet står utefter en vägg och där hade jag tänkt en fondvägg eftersom det vita blir så otroligt vitt. Vill du skickar jag bilder när jag är hemma i Sverige om ca 10 dagar

18/11/2019 21:37:26

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elisabeth

Ja, det är nog bra med bilder om du har möjlighet att ladda upp. Då blir det lättare att hitta ett färgförslag som ni trivs med.

På återhörande :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top