Frida

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : ncs s 0502-y

Angränsande rum : Hall omålad

Hejsan! Vi står nu inför valet av vägg färg till vårt blivande kök/vardagsrum som ursprungligen är Kyrksalen i ett gammalt missionshus. Köket vi beställt går i en blågrå nyans (Epoq). Köket kommer ligga uppe på koret, alltså själva nivåhöjningen. På det "nedre" golvet kommer matbord samt vardagsrumsdel att finnas. Ett massivt trägolv kommer att läggas in och behandlas med vit hårdvaxolja. Vi skulle vilja ha en grå (mörkare?) nyans på väggarna som inte känns för blå eller kall. Det finns 4 st stora fönster samt ett mindre runt, alltså ljusinsläpp från fem håll. Hallen hänger ihop med salen och även den behöver färgsättning. Tänker oss samma färg som salen. Tänker oss er mattaste färg. Målade med er kalkfärg ST pauls blue i sovrummet och är så nöjda!

17/11/2019 18:05:34

Kommentar

Färgkoden på köksluckorna är NCS S 7010-R90B. Vi vill ha en "surfing", bohemisk, avslappnad stil. Bifogar en ungefärlig planlösning samt ytbehandlingen på golvet.

17/11/2019 18:51:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kika på  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 1032 Grå Harmoni och  LADY 8470 Smooth White till sal och kök. Hallen kan målas i antingen samma som salen och köket eller i en grå, snäppet mörkare än den ni väljer. Om ni väljer Washed Linen målas hallen i  LADY 0394 Varmgrå, om salen målas i Grå Harmoni eller Smooth White kan hallen målas i  LADY 1877 Vallmofrö Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. För vackra och kalkade väggar kan man använda LADY Minerals för en ännu mattare känsla. 

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för bra svar! Jättefina förslag som vi verkligen ska måla upp och prova :) Om man ska tänka i lite kallare färger vilka färger ska vi kika på då? Tror vi vill prova både varm/kall för att se skillnaden mot kökets blå samt ljuset i rummet. Vi har både morgon samt kvällssol.

18/11/2019 20:38:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Frida

 LADY 8470 Smooth White och  LADY 1032 Grå Harmoni kommer ni nog att uppfatta som neutralt grå i er miljö. Kika även på  LADY 8094 Dunkel. När man har snickerier i  LADY 1453 Bomull som ni har kan en ljus kall grå färg uppfattas som ljusblå och era snickerier kan uppfattas som smutsgula. Mörka kalla färger som de ni redan har brukar fungera just för att de är så mörka. 

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top