Karolina

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Hej, Jag har en 1 rok och vill måla en större hall (med visst ljusinsläpp) i någon välkomnande färg för att skapa känslan av att det är ett rum trots att det bara är för entré och genomgång från kök till vardags/sovrum. Är sugen på mjuk vuxen smutsig rosa men är rädd att ångra mig och att det blir flickigt eller för mörkt. Borde jag satsa på grått eller grönt för att inte falla i trendfällan? Vill gärna ha vardagsrummet i vitt men kan vara öppen för någon ton i ton sandfärgad eller beige ton. Lister och foder är målade i vitt. Lägenheten har rikligt ljusinsläpp med fönster i väster. Genomgående ljus ekparkett. Skickar med två bilder på lgh och en av bilderna från er hemsida som inspirerat mig. Tack för hjälpen!

30/11/2019 19:41:00

Jotun svarar:

Hej Karolina

Jag tycker att du ska provmåla  LADY 10580 Soft Skin och  LADY 20046 Savanna Sunset som på bilden. Det är en superfin kombination. Måla den mörkare i hallen och Soft Skin i v-rum. Ett grönt alternativt kan vara  LADY 7629 Antique Green i hallen och  LADY 12078 Comfort Grey i v-rum. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. 

Lycka till :))

01/12/2019 16:34:56

Karolina:

Hej! Tack för hjälpen. Jag har provmålat med rustic pink och treasure och båda känns lite för mörka/intensiva i rummet. Det kommer in för lite ljus för att det ska lyfta. Nu funderar jag på transparent pink, complexion, blek sand, doft och ljus antikgrå. Några råd om vilken riktning jag ska gå i för att få en fin nyans som bryter mot klassisk vit, men utan att göra hallen alltför mörk? Det blir att provmåla lite till... Tack!

03/12/2019 21:44:43

Jotun svarar:

Hej igen Karolina

 LADY 20119 Transparent Pink är fin ihop med  LADY 10579 Complexion. Blek Sand tror jag du tycker är för mörk, Ljus Antikgrå passar bättre med snickerier i Bomull och Doft tror jag du tycker kommer upplevas som för rosa. Provmåla Transparent Pink och Complexion.

Lycka till :)

04/12/2019 12:44:43
Go to top