Sofie

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Golv: EK ABETONE MATTLACK 133NABEK1VKW 0 MATTLACK LAMELLPARKETT 200 x 2423 x 13 mm

Möbler/köksluckor etc. : KÖKSLUCKOR BETONGGRÅ NCS S 5502-Y, köksbord i björk, detaljer i svartmålat stål. VITA 15x15 kakel i köket.

Tak : Takfärg oklart, vitt?

Hej! Vi bygger ett helt nytt hus och har fastnat vad gäller färgsättning i kök/vardagsrum. Våra köksluckor kommer från Vedum och har en betonggrå färg. Drömmen är att kunna göra en kalkvägg bakom kaminen i vardagsrummet (se karta) och att vi ska måla övriga färger i en eller flera gråa nyanser. Vi tror att köksluckorna passar klockrent med eran grå kalkfärg som heter betong men hur ska vi tänka på de övriga väggarna? En och samma färg, blanda mörka och ljusa...? Blanda grå med blå...? Vardagsrummet har mycket ljusinsläpp men vi tror det kommer att fungera bäst med en ljusare nyans av grå just intill köksluckorna då köket är något mörkt. Vi funderar även på färgval i hallen och är öppen för förlag gällande både grönt och blått. Målet är såklart att få en genomgående skön känsla på hela nedervåningen.

30/11/2019 20:22:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Sofie

Jag hjälper er gärna men behöver veta vilken färgkod ni har på era snickerier, fönster och i taket. Det kommer att påverka hur ni upplever slutresultatet eftersom ni kommer att se dessa detaljer ihop med väggfärgen. Återkom gärna med detta så hjälper jag er vidare därifrån.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Innertaket är NCS S 0502-B glans 7. Färgkod för lister, fönster och snickerier är NCS S 0502-Y.

03/12/2019 10:50:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Har du möjlighet att dubbelkolla taket. S0502-B är en vit färg med ett drag av blått i sig. Kan det verkligen stämma? Ihop med era snickerier skulle jag tro att ni upplever det som ljusblått om färgkoden stämmer. Vad gäller väggarna så finns inte   LADY Minerals i färgen Betong. Kika på  LADY 1973 Antikgrå till köksväggar och  LADY 1024 Tidlös till v-rum. Hall  LADY 5030 St. Pauls Blue och sovrum  LADY 5249 Linblå. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Taket lutar nog lite åt det kallare hållet inser jag. Konstigt att få det tillsammans med varma snickerier? Hur som helst så kommer vi välja Antikgrå i vardagsrummet, det gick fint ihop med köksluckorna. Sen funderar vi på att provmåla "Tidlös" i hallen. Om vi skulle vilja välja en något vitare färg i hallen istället, vad rekommenderar ni för färg då? Det gäller ju att den inte skär sig med det kallare taket så det ser gult ut. Det sak ju dock gå ihop med resten av nedervåningen men alla varma färger vi valt. I värsta fall får vi väl måla om taket...? Mvh Sofie

13/12/2019 22:09:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Sofie

Både  LADY 1024 Tidlös och  LADY 1973 Antikgrå är fina ihop med snickerier i  LADY 1453 Bomull. Vill man välja en vitare färg till väggarna som ska passa med snickerierna så blir det finast att välja Bomull även på väggarna men den kan som du säger kännas gulaktig mot det kritvita taket. Ett alternativ kan vara att måla väggarna i  LADY 1001 Eggvit som är något mindre gul än Bomull men fortfarande gulare än Kritvit. Det blir då en mindre skillnad mot taket och en lite skillnad mot snickerierna. Provmåla på stora papper och håll upp mot både tak och snickerier.

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top