Sofia

Lister/dörrar/fönster: Stockholmsvitt (vitt med gult i)

Angränsande rum: Stockholmsvitt (vitt med gult i)

Möbler/köksluckor etc.: Parkettgolv

Tak: Takfärg vit

Hej! Jag har ett dilemma om vilken vit jag ska välja i vårt nya hem. Det är ett gammalt funkishus med breda trälister, parkettgolv och kakelugn. Ska jag välja en vit med gult i "stockholmsvitt" eller kritvit (kall vit). Idag går den vita färgen mot gult, men är sannolikt också väldigt smutsig och sliten. Vilken vit tror ni passar bäst in i detta sammanhang? I övrigt kommer inredningen i detta rum gå i mycket beige och brunt.

02/12/2019 21:08:57

Jotun svarar:

Hej Sofia

Om ni ska välja en vit färg till väggarna så blir det finast med samma vita till snickerier, fönster och tak. Det kan också vara fint med en liten skillnad mellan väggar och dessa detaljer.

Om man väljer kritvitt till alla ytor så blir det väldigt vitt. Det behöver inte vara fel men kan vara bra att tänka på. Om allt ska vara vitt så skulle jag hellre kika på tex  LADY 1001 Eggvit som har ett stråk av värme i sig men inte är lika gul som  LADY 1453 Bomull. Om ni däremot vill ha en ljus gråbeige färg eller pastellig färg så skulle jag välja detaljer och tak i  LADY 9918 Klassisk Vit. I så fall kan ni kika på  LADY 1622 Reflektion,  LADY 1928 Sommarsnö och  LADY 1376 Froströk till väggar. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lyckat till :))

04/12/2019 10:21:01
Go to top