Irene

Lister/dörrar/fönster: Ska välja

Angränsande rum: ej relevant

Möbler/köksluckor etc.: Möler natur, trä ( ek - whitewash och oljat) vita, grå

Tak: ej relevant

Hej¨ "Nyfunkishus" där alla rum går i ett. Ska måla tak, väggar och lister i två plan. Rummen är i dag vita och lite kala. Vi önskar en naturlig ljus färg på väggarna (nästan vitt eller lite varm ljus greige eller creme) och takfärg och lister samt fönterfoder som passar detta. Golven (de flesta) och trappan är ekparkett, Trappräcket vitt, köksinredning vit ( köket ska vi renovera senare, men det syns från vardagsrummet. Vi har en vägg i gammalt rött tegel och vi har ( tills vi renoverar köket, även terracottaklinker i kök och hall. Vill inte få det för mörkt, men helst lite ombonat. Huset har stora och många fönster ( bra ljusinsläpp från samtliga håll) . vad skulle passa på väggarna och vilken kulör bör tak och lister få ?

03/12/2019 11:29:37

Irene:

Tilläggsinfo, glömde säga att innerdörrarna ( dörrbladen ) är av fabrik vitmålade med en lite "gulaktig" ton typ äggskal ? och fönsternischer och trappräcke är av lite vitare "stockholmsvit". Med vänlig hälsning Irene

03/12/2019 11:46:31

Jotun svarar:

Hej Irene

Kika på färgpaletten  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 1931 Kokos,  LADY 11174 Curious Mind,  LADY 11173 Humble Yellow,  LADY 12083 Devine och  LADY 1519 Vanilj. Måla tak, fönster och snickerier i  LADY 1001 Eggvit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :)

04/12/2019 12:30:50
Go to top