EMILIA Koivunen

Lister/dörrar/fönster: lister funderar vi på att måla i samma färg som väggarna, om det kan tänkas vara snyggt. Ingen dörr. Fönster också öppna för förslag.

Angränsande rum: spelar ingen roll

Möbler/köksluckor etc.: svarta köksunderskåp endast. Stort matbord i mangoträ. Köksö ek med svart ställning (ikea).

Tak: vanlig vit takfärg, vet inte färgkod längre.

Vi ska måla om köket. Vi har en marokanskinspirerad golvmatta med ganska beige bottenfärg och sedan inslag av blågrått och brunt och rödbrunt. Köksskåpen är svarta, vi bara underskåp inga överskåp alls. Väggen ovanför vår ljusa bänkskiva är helkaklat på en vägg och halva väggen på den andra. På den halvkaklade väggen tänkte vi måla kroklister i väggfärg som man hänger redskap på. Vi har ett matbord och köksbänk i mangoträ och svarta metallben. Ganska mycket bistrokänsla. Funderar på att måla fönsterkarmarna svart, men nöjer oss även med en härlig nyans av vitt isf. Öppna för förslag. Vi har ca tre meter fönster på en vägg. Just nu är fönsterfodret i 70 tals furu, alltså rätt orange i tonen och tar upp samt ger hela köket ett rätt speciellt ljus som gör det svårt att visualisera vilken färg på vägg och fönster som skulle passa. En hel vägg på ca 4 m kommer att vara rätt öppen med öppna hyllor och krokar. Är det klokast att ha alla väggar i samma färg, blir det för stökigt med det livliga golvet att måla väggarna i olika färg? Vilka färger skulle ni tycka var härligt? Riktigt tacksam för hjälp! :)

03/12/2019 20:37:45

Emilia Koivunen:

Här kommer det tre bilder.

03/12/2019 21:02:12

Jotun svarar:

Hej Emilia

Kika på  LADY 20046 Savanna Sunset,  LADY 20142 Daydream,  LADY 11175 Adventure och  LADY 2024 Senses till väggarna. Fönstren kan vara som de är, i trä, alternativt målas de i samma kulör som väggarna. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lyckat till 

04/12/2019 12:38:31
Go to top