Monica

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : vet inte ingen färg ännu (Nytt hus )

Angränsande rum : finns ingen färg ännu (Nytt hus )

Hej detta är ett hus under byggnad vi har bestämt köket som är från kvik, vi ska ha betonggolv, och i det angränsande vardagsrummet ska vi ha ett naturligt ekgolv åt det ljusa hållet. jag vill ha en (ljus) färg som samtidigt är varm, färgen som ska bestämmas kommer att finnas i kök, vardagsrum och en hall med gång bort mot sovrummen. soffan i vardagsrummet kommer att vara grå med lite inslag av brunt.

07/12/2019 16:48:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Monica

Vilket kul projekt :)) Jag hjälper er gärna men om ni har möjlighet att kolla med byggföretaget vilken vit färg ni kommer att ha på fönster, snickerier och tak så blir det lättare att hitta en fin färg. Färgen på dessa detaljer kommer att påverka hur ni upplever slutresultatet. Återkom gärna med detta så hjälper jag er vidare därifrån.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Vi bygger huset själva, men jag misstänker att min man är sugen på att köpa färdigmålade lister, han köper från Beijer och deras list har färgkod NCS O500-N. När det gäller tak bestämmer vi själva kom med förslag :) Fönstren har en standard vit färg på insidan och är grå på utsidan Jag bifogar bilder ritning Lampa i köket samt bord och stolar

10/12/2019 20:08:40

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om ni har möjlighet att välja kulör till taken så skulle jag välja samma som ni har på snickerierna, alltså  LADY 9918 Klassisk Vit. Vad gäller fönstren så är det frågan om de är i Klassisk Vit eller  LADY 1453 Bomull som är en lite gulare vit färg än Klassisk Vit. Har ni möjlighet att välja så välj samma kulör som till snickerierna. Det ger större valmöjlighet vad gäller kulörer på väggar med hänsyn till kök och snickerier. Har du möjlighet att även kolla vilken vit era fönster kommer i? 

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej nu har jag ett svar på den vita färgen på fönstren NCS S0500-N Med vänlig hälsning Moncia

11/12/2019 19:29:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Monica

Tack, så bra att ni hade möjlighet att välja samma kulör på alla detaljer. Kika på  LADY 1622 Reflektion,  LADY 0486 Silke och  LADY 10341 Kalk. Alla fina mot detaljer i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus. Välj en av dessa till alla allmänna ytor.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. 

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top