Camilla

Kategorier:

Angränsande rum : Veddinge grå, vitt kakel, s 1000-n på övriga väggar

Möbler/köksluckor etc. : Veddinge grå

Tak : Vitt (vet ej vilken ncs-kod)

Hej! Vi bygger om vårt kök och funderar på att måla en fondvägg i vårt matrum på väggen där stora spegeln sitter. Vårt matrum är direkt ansluten till köket. Har ni några tips på vilken färg som skulle passa där? Vi kommer har halva väggen i köket i vitt 15*15 kakel och övriga väggar kommer vara i färgen s 1000-N. Vi kommer ha köksluckorna o färgen i Veddinge grå Från Ikea med vit bänkskiva ”noble Supreme white” (kompositsten) . Tacksam för tips och svar 😊. Mvh Camilla

09/12/2019 16:39:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Camilla

Kika på  LADY 10580 Soft Skin,  LADY 7637 Exhale och  LADY 5490 Serene Blue. Snickerier, tak och fönster målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack för tipset! Har ni någon väldigt ljus greige färg som skulle passa till Veddinge grå köksluckor? Jag känner att 1000-n var lite för kall för min smak. Eftersom kök, matrum, hall, trappa och övervåning går ihop så hade jag velat ha en varmare färg som passar till alla möjliga färger. Vi har mycket ljusgrått och vitt hemma hos oss. Bordet i matrummet har vita ben men bordsskivan är i ek ( har dock tänkt att byta ut till vitt någon gång i framtiden. Vilken färg skulle passa som fondvägg i matrummet vid spegeln med den ljus greige-väggen som fondvägg? Vår klinkers i hallen ser ut så här.

12/12/2019 06:38:10

Svar:

Skrev lite fel. Vill inte ha greige som fondvägg utan någon annan färg som passar med den. 😊

12/12/2019 06:40:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Camilla

Eftersom era köksluckor drar lite åt det ljusa gråblå hållet så skulle jag passa på att måla tak, fönster och snickerier i  LADY 9918 Klassisk Vit, när ni ändå är i gång. Det ger ett fräscht och prydligt intryck. Till köksväggarna kan ni kika på  LADY 1622 Reflektion, till fondvägg i matrum  LADY 7637 Exhale eller  LADY 5490 Serene Blue. Övriga väggar i matrummet målas i  LADY 1622 Reflektion. Hall målas i  LADY 12078 Comfort Grey. Alla snickerier, fönster och tak målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för dina bra tips! Comfort grey låter fint i hallen. Hur mycket ska man då måla med tanke på att matrum och hall går ihop lite grann? Trappa ska också målas om i framtiden till vit. (Ytterdörr ska bytas ut till vit) Tycker du att fondvägg vid spegeln blir snyggast eller blir det snyggare utan fondvägg och måla reflektion på den väggen också? Om vi målar fondvägg där så lutar det mot Serene Blue.

14/12/2019 09:15:32

Svar:

Eftersom 1000-n är så pass ljus färg, kan man målar reflektion direkt på eller måste jag grundmåla en gång till innan?

16/12/2019 05:38:26

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Camilla

Du kan måla direkt på 1000-N om det är en vanlig väggfärg.  LADY 5490 Serene Blue är superfin mot reflektion och dina köksluckor. Jag tror det blir läckert att ha den som en fondvägg. Viktigt att alla snickerier, dörrar, trappan och fönster målas i  LADY 9918 Klassisk Vit för att färgerna ska komma till sin rätt.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Jag har tänkt om lite. Vad tror ni om att jag målar om våra köksväggar med färgen tidlös och så målar jag fondväggen med färgen ”minty breeze”. Passar dessa färger bra ihop?

01/01/2020 21:55:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Camilla. 

Den färgpalett som vi tidigare varit inne på passar bäst ihop med snickerier och tak i  LADY 9918 Klassisk Vit.  LADY 1024 Tidlös passar bäst till snickerier i  LADY 1453 Bomull eller  LADY 1001 Eggvit.  LADY 7163 Minty Breeze fungerar ihop med övriga färger.

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Jag har köksluckor i Veddinge grå (s 2502-B) . Jag har målat en del av köksväggen i s1000-n men upplever att det blev en lite för kall färg. Nu funderar jag på om Veddinge grå med färgen lövsal skulle fungera tillsammans? Lövsal skulle då vara i köket, matrummet, hallen och allrummet på övre plan. Funkar den färgen att ha i dessa rum? Vill att den ska vara lite ombonad men ändå diskret (inte för grön), eller är det då bättre att köra på en mörkare färg av grå s1500-n som gör att färgen på vägen ramas in lite mer ? Soft mint? Men kanske för kall?

25/08/2021 15:21:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Camilla

 8118 Lövsal kan fungera med luckorna och kritvita snickerier. Lite osäker på vad du har i angränsande rum till allrum på övre plan. Provmåla och se hur du tycker att den fungerar.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! vilken färg tror ni skulle passa bäst i hallen (tänker mig en fondvägg som är lite mörkare? Den ska passa bra med väggfärgen s1500-n. Vill att den även ska passa bra med min mörkgröna tavla på väggen och även gardinerna. Kanske samma färg på fondväggen i hallen som i vardagsrummet? Skulle vilja ha någonting lite varmare grön i vardagsrummet som passar med mina smaragdgröna gardiner. Har funderat på pale linden och Nordic mystic? Eller blir det finare med någon annan grön som fondvägg till dessa färger? Vilken färg ska man ha i rummet intill vardagsrummet? Mvh Camilla

27/08/2021 14:16:50

Svar:

Här är fler bilder på matrummet. Vilken färg skulle ni ta till vårt pyttelilla sovrum?

27/08/2021 14:31:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Camilla

Lite osäker. Har du möjlighet att förtydliga vilken vit kulör du har på allt som är vitt samt redan målade kulörer i de olika rummen?

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Om jag skulle ha antique green som fondvägg. Vad hade jag kunnat ha för färger på väggen intill den? Klassisk vit är det mesta i vårt vardagsrum. Ivarskåpen i matrummet har färgkoden s 5000-n.

30/08/2021 15:59:36

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika på  LADY 8470 Smooth White. Provmåla igen.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top