Julia

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S 0500-N

Angränsande rum : S 5502-y

Hej, vi ska renovera vårt badrum och behöver lite hjälp med färgsättning. Vi är ute efter en ombonad, murrig, sekelskifteskänsla. Vi har tänkt en herrgårdspanel på 120 cm på väggarna och sedan målade väggar över det. Vi ska behålla de gamla badrumsmöblerna som är s 5000 -N. Tacksam för råd kring färgsättning av panel och väggar. En tanke vi har är st pauls blue, deco blue, evening green eller minty breeze på väggarna, men hur står de sig i förhållande till de neutrala badrumsmöblerna (och ev panel i samma neutrala grå). Har tänkt att bryta av med marmorstänkskydd vid handfatet som plockar upp de gråa tonerna. Med vänlig hälsning Julia

11/12/2019 09:50:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Julia

Trä är dessvärre inte ett godkänt underlag att måla på i våtrum. Det finns därför inga produktrekommendationer avsedda för trä. Ni bör kontrollera med erat försäkringsbolag hur de ställer sig till att använda trä i våtrum. En del godkänner det, andra gör det inte.

Men skall träet trots allt målas ska träet tvättas med JOTUN Special Målartvätt, mattslipa och avlägsna slipdamm och sedan påförs det 2 strykningar  LADY Supreme Finish.

Lite osäker på vilken färgkod ert golv har men kika på de blå färgerna  LADY 4477 Deco Blue och  LADY 4638 Dunkelgrå. Måla panel och väggar i samma kulör. Det blir mer sammanhållet och enhetligt. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

 LADY Aqua ger badrummet vackra, silkematta väggar och är den enda våtrumsfärgen på marknaden med silkematt glans oavhängigt vinkel. Färgen kan blandas i alla färger så att du kan skapa precis den stil och atmosfär du önskar i badrummet.

Innan du målar måste du komma ihåg att våtrum kräver färgsystem med helt enga egenskaper. LADY Aqua ingår som en del av Jotuns godkända våtrumssystem.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top