Anna

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : 0502-y

Möbler/köksluckor etc. : golv- ek. Kök- Gul/vit med ekbänkskiva.

Tak : 0500-n

Hej. Jag skulle vilja ha hjälp med en greige färg till vardagsrum/kök med öppen planlösning, som inte blir grön eller gul i söderläge med ekgolv. Vi har ncs 1502-y i dagsläget men den är för grön tycker jag. Vårat kök är i anslutning till vardagsrummet och har en gul/vit färg, samt listerna är 0502-y. Har funderat på kalk, men blir den "smutsig" med 0502-y?

14/01/2020 11:28:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Anna

Om man har ett soligt rum så förstärks det varma i färgerna och om man har ett gulnat ekgolv så kan golvet förstärka det blå i vissa färger. De grå och beiga färgerna ändrar sig dessutom mycket beroende på ljus. En färg kan upplevas som kall en dag med molnigt väder och varm i solljus. Det är därför det är så viktigt att provmåla och se hur man upplever färgen i alla typer av ljus. Kalk är superfin ihop med snickerier som är kritvita. Med snickerier i gulare vit så kan man uppleva snickerierna som smutsgula. Kika på  LADY 10678 Space,  LADY 1876 Vitt Te och  LADY 1931 Kokos. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i olika dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt.

Lycka till :))


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top