Marie

Lister/dörrar/fönster: Klassisk vit samt ek

Angränsande rum: klassisk vit (samt en grå fondvägg som ligger nära kamelont, dock inte så lila.)

Möbler/köksluckor etc.: vita luckor, ekparkett och bänkskiva av ek. Mest vitt, lite svart och gröna växter...

Tak: klassisk vit

Hej! Vill gärna bli av med vår "tomteröda" mosaik i köket och har funderingar på att måla över det i annan färg. Jag har dock svårt att hitta en nyans som bryter snyggt men ändå "smälter in" och hoppas därmed på lite hjälp! Vi har klassisk vit på väggarna i köket och angränsande rum. Vita köksluckor samt bänkskiva av ek, ekparkett och matbord i ek. I övrigt inga färger att ta hänsyn till. Jag gillar själv "lugna harmoniska" färger och tänker en nyans av grått/beige. Men är öppen för förslag! Tusen tack :)

14/01/2020 13:58:44

Jotun svarar:

Hej Marie

Jag tycker att det vore fint med en mörkare dämpad grön tex  LADY 7613 Northern Mystic eller  LADY 10341 Kalk eller  LADY 10342 Kalkgrå på mosaiken, eller varför inte måla den svart i  LADY 9938 Naturligt Svart. Man skulle också kunna tänka sig att ni målar hela den väggen i samma kulör som mosaiken för en lugn och enhetlig look. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. På kakel ovanför diskbänk är det viktigt att rengöra noga innan målning, använd JOTUN Special Rengöring gulnat trä https://www.jotun.com/se/se/b2c/products/interior/jotun/jotun-spesialrens-gulnet-panel.aspx för att säkra att det blir riktigt rent.

Grunda sedan med JOTUN Superhäft grundning https://www.jotun.com/se/se/b2c/products/interior/jotun/jotun-superheft-grunning.aspx och avsluta med 2 strykningar  LADY Supreme Finish.

Lycka till :))


15/01/2020 15:48:03
Go to top