Maja

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vitt

Angränsande rum : Inte målat än

Möbler/köksluckor etc. : ”light biege” Jensen säng + gavel. Tänkte måla in garderober i väggfärgen.

Tak : Vitt

Hej, Vi är nyinflyttade och vill måla om vårt sovrum. Sovrummet är cirka 8 kvm och har ett fönster, cirka 140 cm brett. Solstrålarna når in i rummet dagstid, men upplever ändå att rummet är ganska mörkt (eller alla våra provfärger nedan blir mörkare på väggen) Vi får plats med en dubbelsäng med en ljusbeige ”sandfärgad” sänggavel - Light Biege kallas den hos Jensen. Vi har snöat in oss på att måla en matt greige kulör till väggarna. Vi spontanköpte några provburkar men är missnöjda med alla 5 (se bild, numrering från vänster) Nr. 1: S 2002-Y50R - mycket mörkare på väggen än vad vi trodde den skulle bli. Nr. 2: 1303-Y49R - ser rosa ut. Nr. 3: 2405-Y43R - egentligen väldigt fin men mycket mörkare och brunare på väggen än vad vi trodde. Nr. 4: Jotun Lys Antik - för ”vit”, känns mesig mot sänggaveln. Nr 5: Jotun Sans - för beige. Tacksam om ni kan hjälpa oss med nya förslag! Mvh

14/01/2020 20:30:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Maja

Superbra att ni provmålar. Det lättaste är att ta reda på vilken NCS-färgkod sänggaveln har genom att jämföra färgprover mot den. Sen väljer man en färg som passar till den färgen. Se om ni kan få låna färgprover från er färgbutik. Annars, kika på  LADY 10678 Space och  LADY 10579 Complexion. Provmåla :))

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color , nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top