Frida

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : 0502-Y alt. S 0502-Y

Angränsande rum : Ej bestämt - men öppen planlösning kök/vardagsrum/entré

Hej! Vi ska bygga hus och kommer ha öppen planlösning i kök/vardagsrum/entré. Köket kommer vara ett LERHYTTAN ljusgrå (har sett att detta har NCS-kod S 2502-R i något forum). Fönster/dörrar/lister kommer vara antingen S 0502-Y alt. 0502-Y. Vi vet inte ännu då detta inte är beställt i dagsläget. Vilken/vilka nyans(er) skulle ni rekommendera att måla väggarna i kök/vardagsrum/entré? Vi vill ha ett ljust intryck. Tack på förhand!

19/01/2020 00:33:22

Kommentar

Glömde säga att kaklet kommer vara liknande detta som bifogas.

19/01/2020 00:40:21

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Frida!

Vilket kul projekt! Jag hjälper er gärna. Du nämner att ni kan välja mellan snickerier och tak i S0502-Y eller 0502-Y. Dessa vita färger har båda ett stråk av gult i sig vilket gör att era köksluckor kan uppfattas som grålila när man ser dem ihop med tak och snickerier. Det gula förstärker det blå. Det behöver inte vara fel men kan vara bra att känna till. Om ni har möjlighet att välja kritvita snickerier, fönster och tak så passar det bättre med ert kök och ger fler valmöjligheter vad gäller väggfärger. Återkom gärna om ni kan få detaljerna i kritvitt, alltså S0500-N, eller om ni väljer en varmare ton på köket, så hjälper jag er gärna vidare därifrån :) På återhörande.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Som det ser ut nu blir det 0502-y eller s 0502-y då det är ganska mycket dyrare att byta ut standardfärger på fönster och dörrar. Tillägg till ovan är dock att vi kommer ha kakel från bänkskiva till tak bakom hela köksinredningen, dvs det kommer inte sitta i direkt anslutning till de målade väggarna. Underlättar det något?

20/01/2020 12:49:02

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Frida

Har ni möjlighet att välja en varmare grå som köksluckor? Köksluckor i S2502-R kommer uppfattas som grålila ihop med färger som har ett stråk av gult i sig. Det behöver som sagt inte vara fel men är bra att känna till. Återkom om köket så ska jag hjälper jag er vidare.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top