Anna

Kategorier:

Hej! Vi ska platsbygga ett kök med innanförliggande luckor med ram, lite gammal stil då huset är från 1907. Vi har valt kalsten till bänkskivor Jura Grey . Letar nu färg som kan passa till kalkstenen... var och köpte en provburk på er färg Kalk 1603-Y31R och jag tycker den fägen ser behaglig ut till stenen.... Tanken är att ha samma färg på de få väggarna sömn blir i köket samt i angränsande matrum och bryta av med någon list eller spegelpanel på väggarna... Är inne på att till dörrar välja vit 0500. Tänker jag rätt där tror ni? Vi är ute efter att hitta en sober färg som varken blir för grå eller för gulbeige... men som ändå inbte ska se vitt ut... Vi har stora fönsterdörrar åt öster sen är det i matrummet fönster år väster. _Har sett att flera större kökslev använder S 2005-Y20R men är rädd för att det blir för "mycket" färg av den då vi tänkt ha samma kulör både på väggar och köksinredningen. Men vi vore jättetacksamma om ni kunde ge oss ett expertråd gällande färgval. Rekommenderar ni någon annan kulör? Tack på förhand! Vänligen, Anna

20/01/2020 13:16:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Anna

Lite osäker på vad ni har för färger i övrigt och på detaljer som fönster och snickerier. De kommer påverka hur ni upplever slutresultatet.

 LADY 10341 Kalk är superfin. Den passar bäst ihop med kritvita vit som tex  LADY 9918 Klassisk Vit, S0500-N. Återkom gärna med vilka övriga färger ni har och ladda gärna upp en planlösning så kan jag hjälpa er vidare därifrån ;)

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Tack för svar! Vi funderar på att måla allt kök, väggar, spegelpanel, dörr och fönsterfoder samt dörrar i samma färg! För att få en lugn intryck då speldörrar och breda foder och lister ändå ger ett uttryck i sig... I angränsande rum är det en färg som är lik kalk kulören men ett snäpp mörkare Monaco djup eller mörk heter den. Men jag är fortfarande osäker på att våga välja kalk till så mycket... är rädd så det inte blir för stark färg. Jag tittade igår på kulörprovet på Sommarsnö! Vad tror du om den jämfört med kalk? Upplevs den beige grå eller mer som vit? Det lilla provet såg fint ut! Har du sett något kök målat inSommarsnö? Vänligen Anna

27/02/2020 23:20:18

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Anna

 LADY 10341 Kalk är en superfin och en väldigt omtyckt färg, som passar bäst ihop med kritvita snickerier om man vill ha dessa i vitt. Att måla in snickerierna i samma kulör som väggarna är fint, speciellt om man har mycket snickerier. Det skapar en lugn och elegant känsla.  LADY 1928 Sommarsnö är också en fin färg men den är mer vit skulle jag säga. Den får ett stråk av gråhet över sig om man målar snickerierna i helt kritvitt,  LADY 9918 Klassisk VitInnan du bestämmer dig för färg så tycker jag att du ska försöka få reda på ncs-koden på det angränsande rummet. Det kommer att påverka helhetsintrycket. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top