ew

Kategorier:

Fönster : Al fönster Brun anod. Foder vindskivor etc i grönt

Grundmur : vit

Hej, har ett timmerhus målat med TREBITT med en ljusbrun brytning. ~NCS s4050y20r. Vi ska sätta liggande panel på huset och önskar samtidigt byta kulör. Knutar kommer tas bort och ersättas med konventionella knutar. Vill gärna behålla den gröna accentkulören. Funderat på svart men det är kanske olämpligt på en söderfasad på västkusten? Altanräcke kanske ska ha avvikande kulör från huset? Tacksam för förslag. Mvh Emil

24/01/2020 14:24:00

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Ew

Jag hjälper dig gärna men har du möjlighet att återkomma med färgkoden på dina fönster? Det kommer påverka hur du upplever slutresultatet. Återkom gärna med detta så hjälper jag dig vidare därifrån.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Den mörkgröna ligger väldigt nära S8010G70Y. Det är bara aluminiumfönster på söderfasaden, dessa i kulör SW802D (även spröjs). (Elitfönster) Övriga fönster är trä och målade i husets kulör. Spröjs i grönt. Samtliga fönster har gröna foder. Mvh Emil

27/01/2020 16:37:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Emil

Om du vill behålla dina gröna detaljer som de är så tycker jag att det blir finare med en mörkare grå tex  JOTUN 1462 Grå Skiffer än en fasad i helt svart. Med en grå fasad så blir det fint om trappräcke och altanräcke målas i samma kulör som fasaden. Grundmuren målas i detta fall i  JOTUN 1973 AntikgråOm ni vill ha ett svart hus så kan ni måla fasaden i  JOTUN 9938 Naturligt Svart och foder i en ljusare grå tex  LADY 1973 Antikgrå, Takskägg och vindskivor målas i antingen Naturligt Svart eller Antikgrå.  Altanräcke och trappräck målas samma kulör som foder runt fönster. Grundmur målas i JOTUN 1032 Grå Harmoni. Provmåla på stora skivor som ni kan flytta runt. Betrakta på lite avstånd och se hur ni upplever färgerna i de olika förslagen mot era gröna fönster.

Fasaden målas med vår bästa utomhusfärg någonsin,  DEMDIDEKK Infinity. Altan- och trappräckena målas med  DEMIDEKK Ultimate Fönster. Grundmuren målas med  JOTUN DryTech Murfärg.

Lycka till :))


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top