HJ

Kategorier:

Fönster : NCS S0502Y

Dörr : NCS S3500N

Garageport : -

Grundmur : Grå puts

Hej, Vi står inför att måla om huset i en vit kulör. Vi har dock funderingar kring vilken vit som rekommenderas. Fönster och hängrännor etc. är standard, troligtvis NCS S0502Y. Vi har skog och berg intill huset. Vi står mellan JOTUN 1105 VILLAVIT och JOTUN 1453 BOMULL. Vi vill gärna ha en grå ny ytterdörr och har hittat en dörr vi gillar i NSC S3500N. Vi vill gärna att huset skall upplevas så vitt som möjligt, men inte skära sig mot fönstren och spröjsen på dessa. Vi tänker även bygga en ny altan och vill gärna ha den i en gråaktig ton.

27/01/2020 21:36:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Det bästa, innan ni bestämmer er, är att faktiskt kolla upp exakt vilken färg era fönster har. Hämta färgprover i en färghandel och jämför. Om fönstren är i  JOTUN 1453 Bomull så blir det finast med denna kulör på fasaden. Om man vill ha aningens mindre gul färg så kan man välja  JOTUN 1001 Eggvit som även den har ett stråk av gulhet i sig men är något vitare än Bomull. Terrassen laseras i  JOTUN 9073 Skimmergrå om ni målar fasaden i Eggvit och  JOTUN 9710 Terrassgrå om ni målar fasaden i Bomull. 

Dörren i S3500-n kan upplevas som blåaktig ihop med era varmvita fönster, och det gula i fasad och fönster förstärks av den gråblå färgen på dörren. Det behöver inte vara fel men kan vara bra att känna till. Om ni har möjlighet att välja en dörr i en varmare grå så kommer det kännas mer harmoniskt med fasad och fönster.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur färgen blir i på olika sidor om huset, i olika ljus. Betrakta på lite avstånd.

Fasaden målas med Jotuns bästa utomhusfärg någonsin,  DEMDIDEKK Infinity och terrassen laseras med  DEMIDEKK Terrasslasyr.

Lycka till :)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top