Elisa

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Skall köpas nytt.

Angränsande rum : Ännu ingen färg.

Möbler/köksluckor etc. : Lerhyttan Ljusgrå (ikea kökslucka) (NCS S2502R?)

Tak : Omålat

Hej. Vi har köpt Ikeas kök Lerhyttan Ljusgrå. NCS S2502R (? ). Skulle vilja ha lite olika färgförslag som passar ihop med denna. En jättesvår färg som tyvärr skiftar mot lila om den inte får rätt färg till. Vill att luckan skall kännas så ljusgrå som möjligt med färgen till. Köket går ihop med vardagsrum som får ha samma färg. Köksbord blir i ljust mangoträ med svarta stolar till. Sen har vi en lång hall som sluter samman med vardagsrum, samt ett tv rum mitt över. TV rummet kan ha en egen färg men som då passar bra ihop med hall/vardagsrum/kök. Har en tv-soffa i sammet som är mellan-mörk-beige, skiftar också mycket i färgen och drar lite åt lila i vissa ljus tyvärr. På bilden ser sofftyget väldigt mörkt ut, kan upplevas ljusare och tvrummet ligger i sydläge så ett ljust läge hos oss. Innanför den långa hallen har vi en liten entré som hade vart rolig att ha en färg på, annars en väldigt ljus grå kanske?! som passar ihop med resten av lägenheten. Hallgolvet i entrén kommer bli ljus-mellan grå klinkers och ytterdörren är brun (lite åt det röda hållet)! Inga tak eller lister/fönster är målade ännu så toppen om ni kan ge förslag på allting :) MVH Elisa

30/01/2020 10:22:02

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Elisa

Vilken fantastik utsikt :) Ja, Lerhyttan kan vara lite svår men fin om man väljer färger till med omsorg. Kika på färgen  LADY 2104 Teblomma till kök/v-rum,  LADY 4629 Skuggblå eller  LADY 4622 Plommon till hallen och  LADY 20145 Wisdom till TV-rum. Alla tak, snickerier och fönster målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Gulaktiga vita färger kommer förstärka det grålila intrycket! Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar. Den ena bilden som ni bifogat är tyvärr inte min, den med utsikten! Hade det funkat med Anemon 4143 till ev TV RUM? Wisdom var jättefin, kanske lite för lila så det blir till att provmåla :) Och om man vill gå åt det ljusare hållet i tv-rum, vad hade funkar då? Skuggblå kändes lite väl lila...har ni förslag på annan färg som möter upp ev Teblomma fint? Om man väljer helt vanlig vit färg till väggarna i kök, eller ev ljus ljus grå, har du något förslag på det? Tar tacksamt emot så mycket tips som möjligt. Mvh Elisa

30/01/2020 11:49:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elisa

Kika på  LADY 2104 Teblomma eller  LADY 9918 Klassisk Vit på väggar i kök/v-rum,  LADY 5081 Fabrik till hallen och  LADY 4143 Anemon om du tycker att  LADY 20145 Wisdom blir för lila, till TV-rum. Provmåla och se.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top