Emma

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502-Y

Angränsande rum : S0502-Y, S2005-G70Y

Hej! Vi har precis totalrenoverat huset och alla väggar målades vita med S0502-Y, vilket vi önskade då alla lister, dörrar och fönster har den färgkoden. Endast ett sovrum fick en annan färg, en gröngrå nyans i S2005-G70Y som vi blev väldigt nöjda med. Pga miss i kommunikationen med våra målare blev dock talet målat med "vanlig vit". I vissa rum blev det helt okej ändå, men i ett sovrum (bredvid det som målades med grönt) och kök/vardagsrum ser väggarna nu gula ut. Vi tänkte nu måla om väggarna och vill gärna ha tips. Sovrummet har fönster mot norr och det hade varit trevligt med en blågrå nyans som funkar både mot den vita nyansen i taket och den på dörrar och fönster. Golvet är ljusgrått laminatgolv (Pergo limed grey oak). Kök/vardagsrum är L-format med stora fönster mot väst och mindre åt öst. Köksluckorna är IKEAs Bodbyn i offwhite (S0502Y-05R), köksbänken är svart sten och golvet är ljusgrått laminatgolv (Pergo limed grey oak). Här är vi öppna för förslag för vilka färger som kan funka. Tyvärr kan jag inte bifoga bilder då det fortfarande är renoverings/flyttkaos.

17/02/2020 21:40:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Emma

Vilket roligt projekt :))  Det blågröna förstärker det gula i den vita färgen på väggarna och om ni målar nästa rum i en blå färger så kommer rummen som ni ser ihop med den blå färgen också kännas gulaktiga osv. Har du möjlighet att ladda upp en planlösning så kan ni få en färgpalett för ert hela ert hus på en gång? Återkom med detta så hjälper jag er gärna vidare därifrån.

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Jag bifogar en planlösning. Det är alltså sovrum 2 som är målat med den gröna färgen, övriga rum är målade med vitt. Vi är öppna för andra förslag om ni inte tror att en blå nyans kommer fungera i sovrum 1. Vänliga hälsningar Emma

20/02/2020 16:54:13

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Emma

Kika på  LADY 1877 Vallmofrö till hallen och korridoren,  LADY 8470 Smooth White till kök och v-rum, och  LADY 7629 Antique Green,  LADY 7628 Treasure,  LADY 10290 Soft Touch  LADY 11173 Humble Yellow till sovrum 1. Den gröna färgen i sovrum 2,  LADY 8281 Pale Linden behåller ni. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. 

Med vänlig hälsning :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top