Lars

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vit - ej bestämt

Angränsande rum : S 7010-B10G isa - Farrow Ball Hague blue samt Vit

Möbler/köksluckor etc. : S 1500-N alt S 2000-N

Tak : Vit - ej bestämt

Hej, vi ska bygga om köket och är lite osäkra på färg. Tanken är att kökssnickerierna ska vara s 1500-N alt 2000-N. Köket ligger i norr och har rel stora fönster i norr o väst. Funderar på om tänkta färger riskerar att bli för kalla. Vidare förslag på lämplig färg på väggar, har även tänkt att måla mellan bänk o väggskåp. Foder runt dörrar o fönster samt tak ska målas om i någon vit färg, tacksamma för tankar o tips. Stilen i stort ska vara mer klassiskt då det är ett sekelskifteshus.

18/02/2020 22:26:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lars

Vilket superfint kök! Fina färger till kök i S1500-N och S2000-N och Farrow & balls Hague Blue är  LADY 5081 Fabrik,  LADY 5490 Serene Blue och  LADY 5249 Linblå. Om ni vill ha vita väggar blir det finast med  LADY 9918 Klassisk Vit eller  LADY 1622 ReflektionTak, fönster, snicker målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. När man arbetar med färger som är neutralt grå som era luckor, så är det bra att undvika färger med gult i. Det kan förstärka det kalla draget i luckorna och man kan uppfatta dem som blåaktiga. Det behöver inte vara fel med kan vara bra att tänka på. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top